Mivel érdemelte ki Pellistri a lehetőséget?!

Erik ten Hag szerint Facundo Pellistri az igyekezete és az edzéseken nyújtott teljesítménye miatt megérdemli az első csapatbeli lehetőséget.


Az uruguayi válogatott játékos a kispadról beszállva a Real Betis elleni 4-1-es győzelem alkalmával sziporkázott a csapat utolsó góljánál. A védőket valósággal körbefutva adta aztán a labdát Scott McTominay lábára, de a szintén csereként beállt középpályás próbálkozását Claudio Bravo kiütötte, Wout Weghorst viszont a helyén volt és a kipattanó labdát a hálóba vágta.

 

Bravo parádés hárítása akadályozta meg, hogy Pellistri maga is gólt szerezzen, de a 21 éves játékos újabb fellépése így is beszédtéma volt az Old Traffordon.

 

Amikor utolértük a menedzsert és beszélgettünk vele Carringtonban a vasárnapi, Southampton elleni Premier League-meccs előtt, Mark Sullivan, a MUTV munkatársa megkérdezte Eriket, mit üzen Pellistrinek a szezon hátralévő részére, mivel a szélső vélhetően reméli, hogy még több lehetőséget kaphat.

 

 

"Ő a remek példája annak, amikor valaki az edzésen és a pályán nyújtott teljesítményével kiérdemli a helyét a csapatban" - válaszolta a holland. "A minap épp azt mondtam, hogy nem neveztem őt a Liverpool elleni meccsre és ez lehet, hogy hiba volt, mert egyébként jól edzett.”

 

"Az edzéseken nyújtott remek teljesítménye okán most eljött az ő pillanata, hogy beszálljon. Ami lenyűgözött engem, hogy bejött és azonnal megmutatta, mit tud. Amikor bejöttek, Scott [McTominay] és Pelli, 3-1 volt, de a vége 4-1, óriási, hogy még egy gólt szereztünk. Az első pillanattól zseniálisak voltak."

 

Pellistri, aki 2020-as érkezése óta kétszer is kölcsönben szerepelt az Alavesnél a La Ligában, szeretne a vasárnapi, 15:00-kor kezdődő, Szentek elleni mérkőzésen is a keretben maradni.

 

Miután háromszor pályára lépett hazája színeiben a világbajnokságon, a Betis elleni szereplés összesen az ötödik felnőtt fellépése volt a Vörös Ördögök színeiben és az első az európai porondon, miután a múlt hónapban, a Leeds United elleni 2-2-es döntetlen alkalmával bemutatkozott a Premier League-ben.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!