Weghorst: Mindenki láthatta, mennyit jelentett ez számomra

Amikor Wout Weghorst a Real Betis ellen aratott 4-1-es győzelmünk alkalmával a hálóba talált, érezni lehetett, hogy az egész Old Trafford ugyanolyan extázisban van, mint ő maga.


A holland csatár a januári, Burnley-től való kölcsönvétele óta a United alapembere, de türelmesen kellett várnia arra, hogy megszerezze első gólját az Álmok Színházában.

 

Weghorst korábban már betalált a Nottingham Forest elleni Ligakupa-elődöntő visszavágóján, de 27-es számú játékosunk nem titkolta, legfőbb vágya, hogy a hazai szurkolók előtt találjon a hálóba.

 

A Real Betis ellen pontosan ezt tette, gyorsan reagált Scott McTominay lövésének kipattanójára, 4-1-re alakítva ezzel az eredményt az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

 

A vasárnapi, Southampton elleni Premier League-összecsapás előtt - amelyet szintén az Old Traffordon rendeznek - Wout elgondolkodott azon, hogyan szerezte meg első találatát a United színeiben hazai pályán.

 

"Azt hiszem, mindenki láthatta" - mondta a klubmédiának adott interjújában, amikor arról kérdezték, milyen érzés volt az Álmok Színházában gólt szerezni.

 

"Igen, [ez] nagyszerű érzés volt és persze sokáig kellett várnom rá - túl sokáig.”

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy a végén meglett a gólom, nagyszerű érzés volt a Stretford End előtt, nagyon különleges volt."

 

 

 

Miután múlt vasárnap súlyos vereséget szenvedett a Liverpooltól, Wout úgy érzi, hogy ő és csapattársai tartoztak a szurkolóknak azzal, hogy visszavágjanak és úgy véli, hogy a Betis elleni kiütéses győzelem volt az első lépés a megváltás felé vezető úton.

 

“Igen, győzelemmel kellett visszavágnunk" - mondta. “Csakis ez járt a fejünkben.”

 

"Ez volt az, amit akartunk - megfelelően reagálni az elfogadhatatlan vereség után.”

 

“Nem voltunk önmagunk, a játék méltatlan volt hozzánk, olyasmi, amit mindenképp el kell kerülnünk a jövőben.”

 

"Szóval igen, nagyon örültünk, hogy újra pályára léphetünk és bizonyíthatunk és azt hiszem, ezt a Betis ellen meg is tettük.”

 

A következő ellenfél a Vörös Ördögök számára a Southampton csapata lesz, amely arra hajt, hogy - a bajnokságban ebben a szezonban először - két győzelmet szerezzen zsinórban.

 

A mérkőzés az Old Traffordon vasárnap 15:00-kor kezdődik.

 

Erik ten Hag a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy csapatának "a legjobb teljesítményt kell nyújtania" a Szentek legyőzéséhez és nem kétséges, hogy Wout szeretne majd hozzátenni az eredményhez.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!