A klub nem fellebbez Casemiro eltiltása miatt

A Manchester United úgy döntött, hogy nem nyújt be fellebbezést Casemiro piros lapja ellen, melyet a Southampton elleni 0-0-ra végződő bajnokin kapott.


Miután a VAR szobában kihívták a monitorhoz Anthony Taylor játékvezetőt Casemiro Carlos Alcaraz elleni becsúszását követően, a játékvezető piros lapot mutatott fel a brazil középpályásnak.

 

A büntetés 4 meccses eltiltás, mivel a brazilt a Crystal Palace ellen is kiállították VAR vizsgálatot követően.

 

Casemiro így kihagyja a hétvégi, Fulham elleni FA-kupa negyeddöntőt, valamint a Newcastle, a Brentford és az Everton elleni bajnokikat. Az Európa-liga nyolcaddöntőjének második felvonásán a Real Betis ellen pályára léphet.

 

A klub mérlegelte a helyzetet és azt látta, hogy nem sok esély van a büntetés enyhítésére, Erik ten Hag pedig csalódottságának adott okot azzal kapcsolatban, hogy a szerinte túl szigorú döntés miatt a VAR következetlen módon beleavatkozott a mérkőzésbe.

 

"Ez következetlen" - mondta a vasárnapi mérkőzést követően. "A játékvezetők úgy kezdenek bele a szezonba, hogy ez a Premier League, ahol intenzitást akarnak látni, Casemiro pedig Európa szinten több, mint 500 mérkőzést játszott és soha nem kapott piros lapot. Most pedig már kétszer. Keményen játszik, de becsületes."

 

"Ugyan az a helyzet, mint a Crystal Palace ellen. Vitatható szituáció. Mindenki, aki ért a futballhoz tudja mi a rossz és mi a tisztességes. Casemiro egy korrekt játékos. Kemény, de tisztességes és több, mint 500 meccse volt a nagy ligákban és soha nem állították ki, emiatt pedig most nagyon csalódott."

 

 

A Panenka magazinnak adott interjújában a 31 éves játékos elmondta, hogy kemény játékstílusa ellenére soha nem állt szándékában sérülést okozni senkinek.

 

"A játékvezetők és a szurkolók is láthatták eddig, hogy nincs bennem rosszindulat" - magyarázta Casemiro. "Mindig igyekszem megszerezni a labdát, mindig kemény vagyok, mert ilyen vagyok és szeretem az intenzitást, de soha nem voltam rosszindulatú. Soha nem akartam bántani senkit és mérges vagyok, ha valaki ilyet tesz, mert a futball nem erről szól."

 

"A futballban előfordulnak szabálytalanságok, ezek a játék részei. De soha nem játszottam rosszindulattal ez pedig az anyámtól tanult értékeknek köszönhető. Soha nem fogok bántani egyetlen játékost sem. Soha nem fogok megsérteni senkit. Soha nem fogok semmi rosszat csinálni."

 

"Természetesen a pályán fel lehet zaklatni egy játékost, ez normális és fog is ilyen történni, mert mindenki küzd a címerért. De az értékek, amiket édesanyám tanított nekem az, hogy soha ne bántsak senkit."

 

"Biztos, hogy lesznek még szabálytalanságaim, lapot is fogok kapni mert ez is része a játéknak, de mindig azok az értékek lesznek az elsők, amikre anyám nevelt, ez pedig ahogy már mondtam az, hogy soha ne bántsak senkit."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!