Ex-Ördög támogatja De Gea megvételét

A United kapus-legendája, Alex Stepney támogatja David De Gea leigazolását az Atletico Madridtól.


A rendkívül ígéretes, spanyol U-21-es kapus, volt az a játékos, aki Sir Alex szerint a legjobb opció volt a posztra, miután a United minden kõ alatt van der Sar megfelelõ helyettesét kereste.

 

Edwin van der Sar visszavonulásával az új érkezõ minden bizonnyal megkapja az elsõszámú mezt és Alex Stepney úgy érzi, hamarosan a nyelvet is elsajátítja majd Manchesterben.

 

"Remekül végezte a dolgát az Atleticoban" - mondta Stepney a ManUtd.com-nak. "Az elmúlt szezonbéli rekordja (45 mérkõzésbõl 24 alkalommal maradt érintetlen De Gea hálója) hihetetlen egy elsõ-osztályú bajnoskágban. Csak a televízióban láttam õt, így nem mondhatsz el minden egy játékosról, akit csak a tévében láttál játszani."

 

"Példaként, én mindig szívesen nézem, mi a kapus pozíciója, amikor a labda az ellenfél térfelének végén van, a kamerák azonban csak elvétve mutatják meg ezeket a szituációkat. De természetesen láttam, milyen jó kapus is õ és nagyon úgy tûnik, õ lesz Sir Alex új elsõ számú játékosa."

 

"Természetesen még rendelkezésünkre áll Anders Lindegaard, Ben Amos és Tomasz Kuszczak is, azonban egyiküknek távoznia kell, akár kölcsönbe vagy akár végleg. Egy olyan klubnak, mint a Manchester United szüksége van három elsõ-osztályú kapusra, mert ha az elsõszámú hálóõr megsérül, minõségi pótlásra van szükséged a kapuban és a padon egyaránt."

 

 

Az 1968-as BEK finálé sztárja elvárja, hogy a kapus gyorsan megszokja új környezetét, erre pedig lesz ideje bõven a túra során, mielõtt a szezon augusztusban elkezdõdne.

 

"Nem tart sokáig, hogy a játékosok megszokják az életet Carringtonban, ha esetleg nem is beszélnek angoul" - magyarázta. "A United rendkívül felszerelt, hogy segítse õket ebben és megtanulják a nyelvet, amennyiben szükséges, mert minden fél, a játékos és a klub képes kihozni a maximumot ebbõl az egyezségbõl."

 

Sir Alex már a múlt hónapban, Gary Neville búcsúmérkõzését követõen megerõsítette szándékát, mi szerint a klubhoz akarja csábítani David De Geát, az egyezség pedig idõben létrejött, így a játékos megismerkedhet új csapattársaival és lesz ideje, hogy alaposan felkészüljön a túra alatt, majd augusztusban megkezdje angliai karrierjét.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!