Casemiro lett a brazil válogatott csapatkapitánya

A Manchester United középpályása, Casemiro lett Brazília csapatkapitánya az új korszak első mérkőzésére.


A Selecao tapasztalt edzője, Tite a 2022-es világbajnokság után távozott és a hétvégi, Marokkó elleni barátságos mérkőzés lesz a csapat első találkozója azóta.

 

Casemiro hatalmas tapasztalata és győztes mentalitása miatt kiváló választás a karszalagra, amelyet Ramon Menezes ideiglenes szövetségi kapitány adott át neki.

 

"Többféleképpen lehet gondolkodni" - mondta Casemiro egy sajtótájékoztatón.

 

"A világbajnokságon Thiago Silva volt [a kapitányunk], de felkészültnek érzem magam. Felkészültem erre és hálás vagyok a bizalomért. Ha később más lesz a kapitány, akkor sincs probléma, mert tudom, hogy én vagyok az egyik vezér és teljes szabadságom van, hogy kapitányként beszéljek a csapat előtt.”

 

 

A 31 éves játékos hozzátette: "Titének volt egy filozófiája, ezt tiszteletben kell tartanunk, de a címektől függetlenül a pályán lévő vezéreknek, a legtapasztaltabb játékosoknak, mindenkinek megvan a kiváltsága és a joga, hogy beszéljen másokkal vagy a játékvezetővel. A tiszteletet a pályán kell kiérdemelni."

 

Casemiro United-csapattársai, Antony és Alex Telles - aki jelenleg kölcsönben a Sevillaban szerepel - is a nemzeti csapattal van, de Fredet ezúttal nem hívták be.

 

Telles a balhátvéd posztján kezdhet, míg Antony a cserepadon kezdheti a szombat este sorra kerülő mérkőzést.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!