Pellistri folytatná megkezdett útját

A Manchester United szésője, Facundo Pellistri neve gyakran felmerül, amikor a klub szurkolói a keret legizgalmasabb tehetségeit veszik számba.


Pellistri Uruguay színeiben részt vehetett a 2022-es világbajnokságon, annak ellenére, hogy addig még nem léphetett pályára tétmérkőzésen a Unitedben.

 

A katari torna óta Facundo azonban sikeresen beverekedte magát Erik ten Hag kegyeibe és a Charlton Athletic elleni Ligakupa negyeddöntőben aratott győzelem során debütálhatott is a felnőtt csapatban, majd a Real Betis elleni idegenbeli Európa-liga nyolcaddöntő visszavágón már kezdőként is szóhoz jutott.

 

A legutóbbi válogatott szünetre ismét meghívót kapott Pellistri hazája nemzeti csapatába és a Japán elleni 0-0-s döntetlen alkalmával az első perctől a pályán lehetett.

 

A nemzeti csapat edzőtáborában az ESPN-nek nyilatkozva Facundo arról beszélt, hogy élvezi a Vörös Ördögök színeiben bejárt útját és abban reménykedik, hogy a szezon vége előtt tovább fejlődhet.

 

"Nagyon boldoggá tesz, hogy egyre több szerephez jutok a csapatban" - kezdte.

 

"Nemrég kezdőként is pályára léphettem, ez pedig nagyban segít abban, hogy a mindennapokban sokkal jobban érezzem magamat, akár az edzéseken is."

 

"Remélhetőleg folytathatom a megkezdett utamat, továbbra is hozzá tudok járulni a csapat teljesítményéhez és a szezon végéig az összes létező címet be tudjuk gyűjteni a csapattal."

 

 

A 21 éves játékos vágyait vélhetőleg a manchesteri szurkolók is osztják, azt illetően pedig eléggé nagy egyetértés van, hogy a Vörös Ördögök szimpatizánsai szeretnék, ha Pellistri sikeres tudna lenni a klubnál. Ezzel a támogatással Facundo is tisztában van és elmondása szerint ez csak további motivációt jelent számára azt illetően, hogy beverekedje magát Erik Ten Hag kezdőcsapatába.

 

"Ez nagyon boldoggá tesz. Sokkal rosszabb lenne, ha senki nem akarna engem látni játszani" - tette hozzá.

 

"Érzem a támogatást, hogy az uruguayi és a manchesteri emberek is azt akarják, hogy játszak, ez pedig motivál és segít abban, hogy ne csak éljek a kínálkozó lehetőségeimmel, hanem élvezzem is őket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!