Ten Hag reakciója a Newcastle elleni vereségre

Erik ten Hag csalódott volt, amiért a Manchester United nem tudott felnőni a Newcastle elkötelezettségéhez és szenvedélyéhez a St. James' Parkban 2-0-ra elveszített bajnokin.


Nem nőttük fel a feladathoz

"Meglepett, hogy nem tudtunk felnőni az ellenfelünk elkötelezettségéhez, szenvedélyéhez és győzni akarásához. Ha a St. James' Parkba utazol, tudnod kell, hogy mi vár rád, különösen a megnyert Ligakupa döntőt követően. Ha nagy mérkőzéseket akarsz nyerni, érettnek kell lenned, ez pedig én nem láttam ma a pályán. Nem gondolom, hogy alulbecsültük volna a Newcastle-t. A saját szintjükön felül játszottak, mert nagyon akarták a sikert, de erre számítani lehetett. Eltökéltek voltak, hogy győzzenek, de ebben fel kell venni a kesztyűt és a kezdetektől fogva tisztában kell lenni vele. Nem túl sokszor tudtunk eljutni a támadóharmadba vagy belépni a tizenhatosukon belülre, ők viszont ezt könnyedén meg tudták tenni. Sokkal jobbnak kell ebben lennünk."

 

Kevés kezdeményezés

"Szerintem a támadójátékunk nem volt elég jó. Nem szeretnék egy személyre fókuszálni. Az egész csapat teljesített így. Nem tudtuk feltörni őket. Az első félidőben Antony és Diogo [Dalot] révén a jobb szélünk többször is meg tudott indulni, de a balon semmi se történt. Ez a mérkőzés egyik konklúziója. Ma nem volt sok helyzetünk és amikor mégis sikerült kidolgoznunk, akkor nem voltunk elég eltökéltek a gólszerzéshez. Ez az igazság. A legjobb esélyünk az egyenlítésre talán [Anthony] Martial megpattanó lövése volt. De nem volt elegendő lehetőségünk."

 

Változtatások egy óra elteltével

"Nem voltunk elégedettek. Túlzottan feltolva játszottunk a középpályán és a két Newcastle középhátvédnek könnyű dolga volt levédekeznie a középpályásainkat, emiatt mélyebbre húzódva kellett játszanunk. Ennek érdekében eszközöltünk cseréket, hogy Marcel [Sabitzer] 10-esként, Scott [McTominay] pedig mélyebben játszhasson."

 

 

Miért cserélt le két középhátvédet?

"Mindent kockára kell tenni. Behoztuk [Anthony] Martialt, [Jadon] Sanchot, hogy javuljon a labdabirtoklásunk, előrébb tudjunk jutni. Miután vesztésre álltunk, ezért megpróbáltunk olyan játékosokat pályára küldeni, akikben benne lehet a gól, képesek egy-az-egyben megverni az ellenfelüket. Emellett behoztunk egy védőt is, aki képes nagyobb területtel a háta mögött is játszani [Victor Lindelöf] és egy extra játékost is a támadószekcióba [Facundo Pellistri]."

 

Megtalálni a sikeréhséget

"Nem gondolok a két hazai mérkőzésünkre. Csak a Brentfordra koncentrálok. Az lesz az első meccsünk. Mérkőzésről-mérkőzésre kell haladni és egyértelműen más hozzáállásra lesz ott szükségünk. Nem gondolom, hogy a szándékaink rosszak lettek volna. Ők megpróbálták megvalósítani, de az ellenfelünk több sikeréhséget és akaratot mutatott, mint mi tettük."

 

Hiszek a csapatomban

"Ez normális. Egy szezon során vannak csalódások, de ezekkel meg kell birkózni. Ezt számtalanszor megtettük, legutóbb a Liverpool elleni vereség után, szóval nincsen kétségem ezt illetően. Hiszek a csapatomban. Hiszem, hogy talpra fognak állni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!