Beharangozó: Manchester United - Brentford

Ma este kerül megrendezésre a United 25. fordulóban elmaradt, Brentford elleni bajnokija.


A Méheket fogadják a Vörös Ördögök az Old Traffordon szerda este, akik a Newcastle elleni vereség miatt visszacsúsztak a tabella 4., majd a Tottenham tegnapi döntetlenje miatt az 5. helyre, igaz a londoni csapat csupán gólkülönbsége miatt áll most a 4. helyen, a United viszont két meccsel kevesebbet játszott, mint a Spurs, így még simán visszaküzdhetik magukat a srácok a legjobb 4-be.

 

A Brentford legutóbbi 5 idegenbeli bajnokijából csak 1-et tudott megnyerni, ami mellett 1 vereségük és 3 döntetlenjük van, de így is magabiztosan őrzik 9. helyüket a tabellán, ami kifejezetten szép eredmény tőlük.

 

Erik ten Hag csapata vasárnap sajnos ismét bizonyította, hogy Casemiro hiánya rendkívül fájó és nincs olyan játékos a keretben, aki a brazil középpályást pótolni tudná jelenleg. Erre a problémára viszont nyáron megoldást kell találni az egyértelmű. Lélektani szempontból tehát rendkívül fontos lenne egy ma esti győzelem, mert továbbra is erőletett lesz a menet, viszont a vasárnap látott lélektelen játékkal nem lehet elérni a kívánt eredményeket.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Casemiro (eltiltás), Garnacho (bokasérülés), Heaton (bokasérülés), Van de Beek (térdsérülés)

 

Brentford: Ajer (vádlisérülés), Lewis-Potter (térdsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A két csapat 1939-ig visszanyúló csatározásaiban a United legutóbbi 3 hazai bajnokiját megnyerte a Méhek ellen 10-1-es összesítéssel, az előző szezonban 3-0-ra győztek a Vörös Ördögök az Old Traffordon.

 

A szezon elején a Brentford 4-0-ra legyőzte Ten Hag csapatát és az 1936/37-es szezont követően először nyerhetnének meg két egymást követő bajnokit is a Uniteddel szemben.

 

A Méhek ebben a szezonban már ünnepelhettek győzelmet Manchesterben, miután 2-1-re legyőzték a City-t az Etihadban. Az utolsó londoni csapat, amely egy szezonon belül mindkét manchesteri csapatot le tudta győzni idegenben az Arsenal volt az 1990/91-es idény során.

 

Az előző szezonban hét közben (kedd, szerda, csütörtök) megrendezett 5 bajnokijának mindegyikét elveszítette a Brentford, a mostani idényben viszont eddig 3 ilyen Premier League találkozójuk volt és veretlenek. Ikszeltek a Chelsea, valamint a Crystal Palace csapatával és megverték a Southamptont.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 22 hazai bajnokijukból csupán 1-et veszítettek el 14 győzelem és 7 döntetlen mellett. A teljes képet nézve a szezonban a Unitedé most a leghosszabb hazai veretlenségi sorozat (12 meccs), ami a Brighton elleni 1-2-es vereséget követően vette kezdetét.

 

A Manchester United legutóbbi 3 Premier League találkozójának egyikén sem tudott gólt szerezni és a PL történetében még soha nem fordult elő velük, hogy zsinórban 4 bajnokin is gólképtelenek legyenek. A legutóbbi ilyen eset 1989 áprilisában történt, de akkor még más névre hallgatott az angol első osztály.

 

A Méhek legutóbbi 16 Premier League találkozójukból csak 1-et veszítettek el, emellett 7 győzelem és 8 döntetlen szerepel. Az 1 vereség az Evertontól jött 1-0 arányban és csupán a Manchester City, az Arsenal és a Newcastle veszített kevesebb mérkőzést az idényben, mint a Brentford (5). Emellett Thomas Frank csapatta játszotta a szezonban a legtöbb döntetlent is (13-at).

 

Marcus Rashford 18 gólnál jár a szezonban hazai pályán minden sorozatot figyelembe véve, ez pedig a legtöbb egy United játékostól a 2011/12-es idény óta, melyben Wayne Rooney 19 találatot szerzett az Old Traffordon, valamint Wazza volt az utolsó Vörös Ördög, aki 20 gólt ért el egy idényen belül az Álmok Színházában, ami pedig a 2009/10-es szezonban örtént.

 

Bruno Fernadnes 2020-as érkezése óta 49 gólpasszt jegyez, ez pedig kétszer annyi, mint amennyit bármely más csapattársa adott ebben az időszakban. A protugál maestronál több asszisztja csak Kevin de Bruyne-nak van, a belga 58-nál jár most.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 3 mérkőzés - 2 United győzelem, 1 Brentford siker

Gólok: United 6, Brentford 5

Megítélt büntetők: United 1, Brentford 0

Értékesített büntetők: United 1

Kapott gól nélküli találkozók: United 1, Brentford 1

Sárga lapok: United 5, Brentford 0

Piros lapok: United 0, Brentford 0

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, V, D, V

Brentford: GY, V, GY, D, D

 

 

A két csapat 3 Premier League találkozójának eredménye:

 

Brentford - Manchester United 4-0 (2022.08.13.)

Manchester United - Brentford 3-0 (2022.05.02.)

Brentford - Manchester United 1-3 (2022.01.19.)

 

 

A két csapat legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

United: Rashford 14 gól, Fernandes 5 gól, Sancho 4 gól

 

Brentford: Toney 17 gól, Jensen 5 gól, Mbeumo 5 gól, Wissa 5 gól

 

 

Premier League, 25. forduló

Manchester United - Brentford

Old Trafford, 2023.04.05. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: John Brooks

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok: 

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Shaw - Sabitzer - Fred - Antony - Fernadnes - Rashford - Martial

 

Brentford: Raya - Hickey - Pinnock - Mee - Henry - Jensen - Norgaard - Damsgaard - Mbeumo - Toney - Wissa

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brentford

Premier League, 25. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!