Beharangozó: Manchester United - Everton

A Premier League szombati nyitómérkőzésén a Manchester United az Everton csapatát fogadja.


Sikerült a Newcastle elleni vereséget követően felállnia a padlóról Erik ten Hag fiainak, bár egy rendkívül küzdelmes találkozót kellett ehhez játszaniuk a Brentford ellen, melyet 1-0-ra tudtak megnyerni és az Everton ellen sem számíthatnak könnyű mérkőzésre a Vörös Ördögök.

 

Sean Dyche csapata a tabella hátsó felében tanyázik és csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően nincs kiesést jelenő helyen, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a liverpooli kékek számára minden megszerezhető bajnoki pont létfontosságú lehet, ha nem szeretnének jövőre a másodosztályban vitézkedni. Legutóbbi 4 bajnokijukon ehhez szereztek is 6 pontot 3 döntetlen és 1 győzelem elérésével, Ten Hag csapata azonban azon lesz, hogy a holnapi vendégek pontszáma holnap egyáltalán ne gyarapodjon.

 

A United számára is kiemelten fontos, hogy a lehető legtöbb pontot még begyűjtsék az angol első osztály hátralévő találkozóin, hiszen az elmúlt héten volt olyan pillanat, amikor kicsúsztak a legjobb 4-ből, a cél pedig a szezon végére ezen helyek közül megcsípni egyet, hogy a következő szezonban biztos legyen a Bajnokok Ligája indulás. Sajnos ezen tervekben a Newcastle elleni bukta nem segített, hiszen így a Szarkák pontszámban beérték a rekordbajnokot, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően pedig előzik is a manchesterieket, akik mögött 3 ponttal lemaradva ott lohol a Tottenham is, hasonló, BL indulást jelentő álmokkal.

 

A holland menedzsernek továbbra sem áll rendelkezésére az eltiltott Casemiro, viszont jó hír, hogy Christian Eriksen visszatérése akár már szombaton is megtörténhet.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Casemiro (eltiltás), Garnacho (bokasérülés), Heaton (bokasérülés), Van de Beek (térdsérülés), Shaw (combsérülés)

 

Everton: Calvert-Lewin (combsérülés), Doucoure (eltiltás), Townsend (térdsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United eddig 38 Premier League összecsapást nyert meg az Everton ellen, amely a második legtöbb győzelmet jelenti a sorozatban két csapat egymás ellen vívott csörtéi során. A legtöbb győzelem is a United nevéhez kötődik ebben a mutatóban, méghozzá a Spurs elleni 39 sikernek köszönhetően.

 

A Stolverkosok a legutóbbi 29 idegenbeli PL találkozójukból csak 1-et tudtak megnyerni a Vörös Ördögök ellen 8 döntetlen és 20 vereség mellett 2013 decemberében 0-1-re, azonban legutóbbi 3 Old Traffordon tett látogatásuk során pontot tudtak szerezni.

 

Az Everton a legutóbbi 9 United elleni Premier League meccsének mindegyikén tudott gólt szerezni, 10 egymást követő mérkőzésen azonban még soha nem tudtak eredményesek lenni, a Vörös Ördögöknek pedig ez a leghosszabb sorozata PL ellenfél ellen úgy, hogy nem tudtak találkozót kapott gól nélkül lehozni.

 

Ebben a szezonban Ten Hag csapata már kétszer találkozott a liverpooliakkal és mindkét esetben megverték Dyche együttesét. A bajnokságban 2-1-re, míg az FA-kupában 3-1-re tudtak nyerni. Háromszor egy szezon során csupán két alkalommal győzték le a Stolverkosokat (1993/94 és 2015/16), pedig ez lesz a 18. idény, amikor legalább 3-szor is összefutnak a különböző sorozatoknak köszönhetően.

 

Az előző szezonban a Unitednek 6 bajnokija is szombatra esett 13:30-as kezdéssel, ezek közül pedig egyiket sem tudták megnyerni (2 döntetlen, 4 vereség), ebben az idényben 3 ilyen találkozójuk volt és mindet behúzták, legutóbbit január a City 2-1-es legyőzésével.

 

Az Everton legutóbbi 9 bajnokiján 12 pontot gyűjtött Dyche irányításával, ez pedig 7-tel több, mint az ezeket megelőző 12 PL összecsapáson sikerül nekik Frank Lampard vezetésével. 

 

A Stolverkosok a legutóbbi 31 idegenbeli Premier League találkozójuk közül csupán kettőt tudtak megnyerni (9 döntetlen, 20 vereség). Ezek 2022 májusában a Leicester és 2022 októberében a Southampton elleni viadalok voltak. Ráadásul ebben az etapban gól nélkül is csak kettő bajnokit tudtak megúszni két 0-0-s döntetlennek köszönhetően, melyek a Watford (2022 május) és a Fulham (2022 október) ellen sikeredtek.

 

Az Everton menedzsere, Sean Dyche 2020 januárjában 2-0-ra tudott nyerni az Old Traffordon a Burnley-vel. Ő lehet az első angol menedzser a PL történetében, aki két különböző csapattal is le tudta győzni a rekordbajnokot idegenben és összességében pedig az 5. menedzser, akinek ez sikerült Brendan Rodgers, Jose Mourinho, Martin O'Neill és Rafael Benitez után.

 

Anthony Martial eddigi 15 Everton elleni mérkőzésén 11 gólban vállalt szerepet a Manchester United színeiben 7 góllal és 4 gólpasszal. Egy adott ellen fél ellen a liverpooliak ellen vette ki részét legtöbbször gólból.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 61 bajnoki (38 United győzelem, 13 döntetlen, 10 Everton siker)

Gólok: United 111, Everton 60

Megítélt büntetők: United 5, Everton 4

Értékesített büntetők: United 4, Everton 3

Kapott gól nélküli találkozók: United 24, Everton 10

Sárga lapok: United 80, Everton 113

Piros lapok: United 2, Everton 3

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, V, D, V, GY

 

Everton: V, D, GY, D, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Everton 1-1 (2021.10.02.)

United - Everton 3-3 (2021.02.06.)

United - Everton 1-1 (2019.12.15.)

United - Everton 2-1 (2018.10.28.)

United - Everton 4-0 (2017.09.17.)

 

 

A csapatok legeredményesebb játékosai a bajnokságban:

 

United: Rashford 15 gól, Fernandes 5 gól, Sancho 4 gól

 

Everton: Gray 4 gól, Gordon 3 gól, McNeil 3 gól

 

 

Premier League, 30. forduló

Manchester United - Everton

Old Trafford, 2023.04.08. 13:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Michael Oliver

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok: 

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Malacia - Sabitzer - Fred - Antony - Fernandes - Rashford - Martial

 

Everton: Pickford - Coleman - Keane - Tarkowski - Godfrey - Iwobi - Garner - Gueye - Onana - McNeil - Gray

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Everton

Premier League, 30. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!