Ten Hag reakciója az Everton legyőzésére

Erik ten Hag boldog volt a Manchester United domináns teljesítménye miatt, amelyet a szombati, Everton ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen nyújtottak - bár a menedzser úgy érzi, hogy csapata már a félidő előtt eldönthette volna saját javára a találkozót.


Egy szórakoztató győzelem

"Azért, hogy hat nap alatt lejátszott harmadik mérkőzésen sikerült ezt produkálni, nagy elismerést érdemel a csapat, mert ez egy nagyszerű teljesítmény volt - remek, szórakoztató futball és egy győzelem, szóval én nagyon boldog vagyok emiatt. De sokkal könyörtelenebbnek és ellenállhatatlanabbnak kell lennünk az ellenfél tizenhatosán belül. Szerintem ezt a mérkőzést már a félidő előtt el kellett volna döntenünk. Ezt nem tettük meg, de a teljesítményünk így is pazar volt. Ez nagyon jó: ha hat nap alatt játszol három mérkőzést és így tudsz teljesíteni, az egy hatalmas bókot jelent a csapat részéről. A labda birtokában és anélkül is jók voltunk - rengeteg olyan játékosunk volt a pályán, akik nagyon magas színvonalon játszottak."

 

Eriksen erősíti majd a középpályás lehetőségeket

"Beállt és úgy tűnt, mintha egy percet se kellett volna a pályától távol töltenie, mert ő egy igazi futballista - a labdával a lábán született. Kényelemesen és higgadtan birtokolni a labdát, jó megoldásokat kínált és a remek passzolási képességeivel hitet adott a csapatnak. Nagyon örülünk neki, hogy visszatérhet. Casemiro is vissza fog térni, ahogy Martial is megtette. A médiában már sokat érintettük, hogy Casemiro és Eriksen hiánya nagy veszteség volt, de ezekre megoldást kellett találnunk. A mostani középpályás sorunk jól teljesített a Brentford ellen is és most is, aminek nagyon örülünk. Szükségünk van a versenyhelyzetre. Rengeteg mérkőzésünk van és mindenkire szükségünk van. Ez az, ami kell nekünk és ez az, amit keresünk. A szezon kezdetén az volt a célunk, hogy több minőség álljon rendelkezésünkre a középpályán, jobb rotációs lehetőségeink legyenek, jobb képsségü játékosokból, akik higgadtak a labda birtokában. Lehet olyan megoldást is találnia egy középpályásnak, hogy felpasszolja előre a labdát, de az is nagyon fontos, hogy miként képesek kezelni az ellenfél által jelentett nyomást. Most már van néhány olyan középpályásunk, aki képes erre. McTominay egy nagyszerű játékos, nagyon jó személyiség és nagy örömömre szolgál, hogy a keretünkben tudhatom az energiái és amiatt, hogy soha nem adja fel."

 

Odafigyelés Martialra

"Martial visszatért, de elővigyázatosnak kell lennünk, nem szabad siettetnünk, mert még rengeteg mérkőzés vár ránk nagyon rövid idő alatt, szóval neki szüksége van a megfelelő regenerálódási időre. Ezt követően majd mehet előre, fitt és egészséges lehet, amire szükség is van ahhoz, hogy gólokat szerezhess, de emellett akkor is, amikor a labda nálad van és akkor is, amikor nem. Újra megismétlem, hogy a kispadunkról beálló játékosok nagyon nagy hatással vannak a játékunkra és gólokat szereznek, de emellet a csapat egyéb mutatóiban is jól teljesítenek. De ebben a szezonban ezt már számtalan cserénkről elmondhattuk."

 

 

Bruno tündöklése mélyebb pozícióban

"Szerintem parádés volt, de már többször is nyújtott kimagasló teljesítményt mélyebb pozícióban játszva. Nem mindenki ismeri fel - még a múlt héten, a Newcastle ellen is nagyon jól játszott. Ezen a héten a Brentford ellen is remekelt és ma is kiváló mérkőzése volt. Ő egyértelműen egyike volt, de talán a legjobb játékos volt a pályán, de szerencsére többen is voltak, akik elég magas színvonalon teljesítettek."

 

Rashford kényszerű lecserélése

"Várnunk kell. Megismétlem, hogy ezért a menetrendünk okolható: nem fordulhat elő, hogy hat nap alatt három meccset kell játszanod. Meg kell védenünk a játékosainkat - mindenki a legjobbakat akarja látni a pályán, mindenki olyan szórakoztató futballt szeretne látni, mint a mai, de ehhez a legjobb játékosokra van szükség."

 

Magas szinten játszani

"Ez egy győzelem, amelyet illetően már tovább is kell lépnünk, de boldog vagyok, hogy áprilisban járunk és ilyen magas szinten tudtunk játszani egy olyan Evertonnal szemben, amelyet nehéz legyőzni, mint láthattuk az elmúlt hetekben. Ez egy nagyon erős, túlélő módban lévő csapat; jó munkát végeznek, szóval ha ezen a szinten játszunk, azt nagyszerű tudni, hitet és önbizalmat kölcsönöz számunkra a jövőre nézve. A szezon utolsó szakaszában járunk és még mindig fejlődünk - ez az, ahogyan hozzá akarok állni ezekhez a dolgokhoz. Még sok mérkőzést nyerhetünk meg, de emellett a játékot tekintve is van hová előrébb lépnünk. Ehhez fejlődnünk kell, amely végén szeretnénk egyre több trófeát megnyerni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!