Ten Hag még többet vár Antony-tól

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elégedett volt Antony teljesítményével a Nottingham Forest ellen 2-0-ra megnyert bajnokin, de hiszi, hogy a 23 éves játékosban még több van.


A korábbi Ajax játékos vasárnap késő délután megszerezte csapatának a vezetést a The City Groundon, majd kiosztott egy gólpasszt Diogo Dalot-nak, amelyek kulcsfontosságú három pontot eredményeztek a Vörös Ördögöknek a Premier League-ben.

 

Bár Antony minden sorozatot figyelembe véve idén már nyolc találatnál jár manchesteri mezben, amelyek közül négyet a bajnokságban jegyzett, Ten Hag elismerte, hogy többet vár a brazil szélsőtől, de rámutatott, hogy a döntéshozatalban már sokat lépett előre Angliába érkezése óta.

 

"A mérkőzés elején volt egy-két olyan pillanat, amikor passzolnia kellett volna Christian Eriksennek" - kezdte hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját a holland szakember.

 

"A top futballban nagyon fontos az időzítés, a passzolásra megfelelő pillanat pedig létfontosságú. Ennek nagyon nagy hatása van és ez jelentheti a különbséget a gól és a nem gól között."

 

"A góljánál a megfelelő helyen volt a megfelelő időben a kipattanó begyűjtéséhez, a második találat pedig egy igazi csapat gól volt az építkezést tekintve, de a legfontosabb az volt, hogy Antony meglátta a megfelelő pillanatot a passzoláshoz Diogo remek bemozgásakor. Ezt nagyon jó volt látni."

 

Antony szezon eleji Old Traffordra igazolásával már második klubjánál dolgozhat együtt Ten Haggal, így nem lehet kérdéses, hogy tisztában van menedzsere vele kapcsolatos magas elvárásaival.

 

 

Bár elégedett a csapat 21-esének szezonbeli eredményességével, Ten Hag hozzátette, hogy a Premier League-beli ellenfelek szintje okán hétről-hétre a legjobb teljesítményére lesz szükség.

 

"Védelmembe vettem őt, de ő is tudja azt, amit én" - tette hozzá Erik.

 

"Ha támadó vagy, akkor szükséged van valamilyen kézzelfogható eredményre. Mostanra már neki is van ilyenje, de egyébként már minden sorozatban eredményes tudott lenni és még vannak hátra mérkőzések."

 

"Neki ezt kell tenni, ha nem is minden mérkőzésen, de ahhoz, hogy világklasszis játékos lehessen, a lehető legtöbbször, mindegyik sorozatban gólokat kell szereznie."

 

"A Premier League-ben a legmagasabb szintű védők ellen kerülsz szembe és a másodperc tört része alatt kell döntést hozni."

 

"Feljebb kell lépnie, hogy folyamatosan ilyen teljesítményt tudjon nyújtani, de a mai egy jó példa volt arra, hogy mindkét gólnál képes volt jó döntést hozni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!