Brighton & Hove Albion 0-0 Manchester United, büntetőkkel 6-7.

Hosszabbítás után büntetőrúgásokkal jutott be a döntőbe a Manchester United egy nagyon nehéz elődöntőt megnyerve.


Második kupadöntőjéért játszott ma délután a Manchester United, mely a Brighton ellen szerepelt az FA-kupa elődöntőjében.

 

A találkozó első komolyabb lehetősége a kék-fehérek előtt adódott, Mac Allister szabadrúgása szállt a bal alsó felé, De Gea kiválóan tolta ki szögletre azt.

 

Tizennégy percet kellett várni az első manchesteri lehetőségre, Fernandes kapott labdát a tizenhatoson, el is lőtte a labdát, Sanchez kiütötte. Egy perccel később már a másik kapu előtt lehetett volna helyzet, de Welbeck nem találta el az alapvonalról visszalőtt labdát.

 

Antony tálalt Fernandes elé, a portugál próbálkozását azonban blokkolta a védelem. Végre kezdett éledezni a United!

 

A félidő felénél járva leginkább az ápolásokat lehetett megemlíteni, míg az egyik oldalon March-ot, addig a másikon Fernandest és Rashfordot kellett megnéznie az orvosi stábnak. Szerencsére nem kellett cserélni egyik esetben sem.

 

A 32. percben remek kontrát vezettek a brightoniak, Mitoma tört befelé, Wan-Bissaka még szerelte őt, de a labda Enciso elé került, aki egyből lőtt, de fél métert tévedett.

 

Erről a félidőről sem lehetett elmondani, hogy egy fergeteges Manchester Unitedet láthattunk 45 perc során. Még csak mezőnyfölényt sem tudtak kialakítani a Vörös Ördögök. De még így is megszerezhette volna a vezetést ten Hag csapata a 44. percben, de Fernandes eltévesztette a célt, pedig a kapus már verve volt. Martial szerzett labdát már a ráadásban, 30 méterről át akarta ívelni a kint álló kapust, de csúnyán kapu fölé ívelt a francia.

 

A három perces hajrá talán több manchesteri helyzetet hozott, mint a 45 perc. Rashford kapott kiváló labdát, okosan gurított a hosszúra, ahol a második hullámban érkezett Eriksen, azonban Sanchez lábbal nagyot hárított.

 

A második félidő elején sem a United volt a domináns csapat, olyannyira nem, hogy inkább a Brighton játszott veszélyesebben. Az a Brighton, mely az 55. percben először egy fejessel veszélyeztetett, amit Casemiro a gólvonal előtt ki tudott fejelni, majd egy 14 méteres lövéssel próbálkozott, aminél De Gea védett óriásit.

 

Egy órányi játék után kisebb zavar volt a Brighton védelmében, de nem kaptak gólt, ahogyan Antony két lövéséből sem.

 

A 64. percben Rashfordot lökték fel a tizenhatos előtt, kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást Fernandes, de nagyon gyenge kísérlet volt ez a portugáltól.

 

Az utolsó 20 percben már látszódott, hogy a kék-fehérek kezdtek fáradni, a United pedig egyre nagyobb mezőnyfölényt tudott kialakítani, bár azért az ellenfél kontráira folyamatosan figyelniük kellett Lindelöféknek.

 

Hét perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor March 16 méterről lőtt, a labda suhant a lábak között, De Gea leért és nagyot védett.

 

A pár perce beállt Sancho került helyzetbe Fred lekészítését követően, de kapu fölé tekert a szélső.

 

Sajnos nem sikerült betalálnia a Unitednek, így mivel az ellenfél sem szerzett gólt, hosszabbításra készülhettek a gárdák.

 

Az első 15 percet a BHA kezdte jobban, ám a komolyabb helyzet a United előtt adódott. Sancho beadását Sabitzer csúsztatta volna kapura, de fél métert tévedett.

 

A 105. percben remek labdaszerzés után Rashford lövése pattant meg egy védőn, Sanchez hatalmasat védett.

 

A hosszabbítás második felében De Geának volt egy védése, majd Rashford lövése kerülte el a kaput. Az nagyon látszott, hogy mindkét csapat nagyon elfáradt, hiába cserélt ten Hag már ötöt, az egész csapat nagyon lassan mozgott.

 

A 114. percben Mitoma tört be a tizenhatosra, hosszan tolta meg, majd csúnyán beleszállt de Geába. Vajon ezért miért nem járt sárga lap? Talán mert már volt neki egy és nem akarta kiállítani őt a játékvezető?

 

Négy perccel később Casemiro lapos lövése suhant el a kapuig, Sanchez védett biztosan.

 

A 119. percben March ment el Malacia és Fred mellett, már az alapvonalnál járt, Shaw-ról szögletre pattant a labda.

 

Maradt a gólnélküli döntetlen, jöhettek a büntetők:

 

Mac Allister kíméletlenül bevágta, 1-0. Casemiro is biztosan értékesítette a tizenegyest, 1-1.

 

Gross állt a labda mögé, De Gea érezte az irányt, de a felső sarokba tartó labdát nem tudta kiszedni, 2-1. Dalot volt a második kör manchesteri lövője, Sanchez is érezte az irányt, ám Dalot nagyszerűen lőtte ki a bal alsót, 2-2.

 

Undav a harmadik kör első rúgója, biztosan lőtt a kapuba, 3-2. Sancho nagyon magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 3-3.

 

Estupinan állította le a labdát, amit a bal alsóba gurított. 4-3. Rashford érkezett és bevágta a hálóba a labdát, 4-4!

 

Az ötödik kört Dunk kezdte és biztosan lőtt a bal alsóba, így Sabitzernek mindenképp be kellett lőnie a tizenegyest. Bár beleért a kapus, de erős lövés volt, ami a kapuban kötött ki, 5-5!

 

Webster a hatodik körben; ő is a bal alsóba lőtt. Weghorst a következő, okosan gurított a bal alsóba, 6-6.

 

March az égbe lőtte a labdát, ha berúgja Lindelöf, a United a döntőben. Nem is hibázott, a United a döntőben!

 

 

 

FA-kupa, elődöntő
Brighton & Hove Albion 0-0 Manchester United
Wembley Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Brighton: Sanchez - Gross, Webster, Dunk, Estupinan - Caicedo, Mac Allister - March, Enciso(Veltman 67.), Mitoma - Welbeck(Undav 75.)
Nem használt cserék:  Steele, Ayari, Buonanotte, Colwill, Gilmour, Offiah, van Hecke

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Malacia 101.), Shaw, Lindelöf, Dalot - Casemiro, Eriksen(Fred 62.) - Antony(Sabitzer 91.), Fernandes(Weghorst 101.), Rashford - Martial(Sancho 85.)
Nem használt cserék: Butland, Williams, Pellistri, Elanga

 

Gólszerző: 

 

Sárga lap: Mitoma illetve Casemiro, Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!