Ten Hag reakciója a Brighton legyőzésére

Ten Hag elégedett volt csapata válaszával az Európa-liga kiesésre, mivel a Vörös Ördögök büntetőpárbajt követően bejutottak az FA-kupa fináléjába.


A holland menedzser csapata gólnélküli döntetlent játszott a Brightonnal a rendes játékidőben és annak hosszabbításában is. A gólszerzésre Marcus Rashfordnak volt a legnagyobb lehetősége, de Sanchez kapuson ekkor még nem tudott kifogni a United támadója. Az idegek harcában azonban jobbnak bizonyult az angol rekordbajnok, March hibáját pedig Victor Lindelöf kíméletlenül megbüntette, ennek köszönhetően pedig 7-6-os összesítéssel a United lehet ott a júniusi döntőben.

 

Csata a Brightonnal

"Nagy mérkőzés volt és nagy csata a szurkolóknak is. Nagyszerű volt. A végén a büntetők is nagyon jók voltak. Szoros volt és természetesen elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Annyira elszántak és dominánsak voltak, hogy megnyerjék ezt a találkozót és az első pillanattól kezdve az volt mindenki fejében, hogy meg kell nyernünk ezt a meccset. Szóval most igazán magas volt a morál."

 

Visszatérés

"Csütörtök este jogosan kaptuk a kritikákat, ma viszont a srácok dícséretet és elismerést érdemelnek és talpra álltak, jellemet mutattak. Amit tanulnunk és amiben fejlődnünk kell az az, hogy az ilyen találkozókat még a rendes játékidőben be tudjuk húzni és meg kell tanulnunk leküzdeni magunkban a kudarcokat is két mérkőzés között. Nem ez volt az első eset, hogy erre képesek voltunk."

 

A büntetők gyakorlása

"Természetesen gyakoroljuk a büntetőket. Az egész szezon során ezt csináltuk. Rúghatunk büntetőt a Premier League-ben is, tehát amikor ilyen lehetőség adódik akkor azt be kell húzni. Ez a profi futball része. A számos kupáért folyó harcban különösen fontos ez az angol futballnak, ahogy a trófeák is. Minden meccset meg akarunk nyerni. Ha egy találkozót nem tudunk eldönteni a rendes játékidőben, vagy a hosszabbításban, akkor büntetőkkel kell megtegyük. Ezt mos nagyon jól csináltuk és minden rúgó zseniális volt."

 

 

Elismerés a Brightonnak

"Nagyon jó csapat és olyan bátrak voltak. Nagyon nehéz volt rájuk kényszeríteni az akaratunkat. Nem sok teret hagytak a támadóink számára."

 

De Gea védései

"Szerintem volt két zseniális védése, de ez nem meglepő, hiszen világklasszis teljesítményre képes. Csütörtökön nagyon rossz napot fogott ki, ami fájó volt. Nagyon rosszul is érezte magát miatta, ezt láttam rajta. Ha kapusként hibázol azt gyakran megtorolják, de ez nem jelenti azt, hogy csakis az ő hibája volt. Cserben hagytuk őt csapat szinten és nem harcoltunk kellően."

 

City - United döntő

"Már bizonyítottuk, hogy le tudjuk őket győzni, ennek megismétléséhez azonban tökéletes játékra lesz szükség. Az a meccs volt a legtökéletesebb, amit ebben a szezonban játszottunk és majd újra meg kell tennünk. Tudjuk mit kell majd tennünk, de előbb a soron következő találkozókra figyelünk, mert a legjobb 4 között kell végeznünk, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában indulhassunk."

 

Következik a Spurs

"Nincs már olyan messze a döntő, de van még pár hét addig, amely idő alatt mérkőzésről-mérkőzésre fejlődnünk kell. Csütörtök este egy újabb nagy meccs vár ránk Londonban, szóval most az a feladat, hogy erre felkészüljünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!