Hírek Bruno Fernandes sérüléséről

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elmondása szerint Bruno Fernandes játéka kérdéses a csütörtöki, Tottenham Hotspur elleni idegenbeli bajnokin.


A Vörös Ördögök 8-asa 101 percet töltött a pályán a vasárnapi, Brighton & Hove Albion elleni győztes FA-kupa elődöntőn, de időnként nagyon szenvedett, miután az első félidőben a bokája csúnyán aláfordult.

 

Fernandes ettől függetlenül tovább játszott és kulcsfontosságú tagja volt a United középpályájának, majd a hosszabbítás első félidejének végén Wout Weghorst állt be a helyére csereként, így kihagyta az idegörlő csatát hozó büntetőpárbajt, amelyet végül Solly March hibázásának köszönhetően a United nyert 7-6 arányban.

 

Ten Hag jelenleg még nem biztos azt illetően, hogy a portugál karmesterre számíthat-e Észak-Londonban, ahol a bajnokság top 4 helyéért folyó versenyfutásban kulcsfontosságú találkozó vár rájuk.

 

A manchesteriek jelenleg negyedikek a tabellán, hat ponttal megelőzve a Spurst, akik viszont két mérkőzéssen többet játszottak már, így egy esetleges vendég győzelemmel gyakorlatilag végleg elütnék őket a következő szezonbeli Bajnokok Ligája szereplés lehetőségétől.

 

"Van néhány nem bevethető játékosunk. [Lisandro] Martinez, [Raphael] Varane. Azt még meglátjuk, hogy Bruno Fernandes állapota milyen lesz" - mondta Ten Hag, amikor újságírók csapatával kapcsolatos friss hírekről kérdezték.

 

"Még nem tudjuk, ő egy kérdőjel számunkra. A többiek tekintetében szerintem eléggé rendben vagyunk."

 

 

A szurkolókat érthető aggodalommal töltötte el, amikor egy olyan kép kezdett el terjedni a közösségi médiában, amelyen a középpályás otthonában mankók és a lábfejét védő cipők társaságában regenerálódott a Wembley-beli összecsapást követően.

 

Mindazonáltal Ten Hag szerint ez nem szükségszerűen írja ki Fernandest a dél-felé irányuló útjukról, bár arra nem áll a rendelkezésükre túlzottan sok idő, hogy a lábán lévő duzzant lejjebb apadjon.

 

"Egyre gyakrabban fordul elő [mint nem], hogy a játékosok [cipőt hordanak] a lábuk védelmében" - tette hozzá.

 

"A jelszó a megelőzés."

 

"De a bokának le kell lohadnia. Mindannyian láttuk, hogy több, mint 90 percet a pályán töltött ebben az állapotban, miközben a problémája az első félidőben jött elő."

 

"A mérkőzést azonban csütörtökön játszuk, az pedig már elég gyorsan, holnap itt van, így meg kell néznünk, hogy mik a lehetőségeink."

 

Bruno a Sevilla elleni Európa-liga vereséget eltiltás miatt kihagyni kényszerült és bár voltak más találkozók is amelyeket eltiltások vagy pihentetés miatt nem töltött a pályán, de ironikus módon az egyetlen mérkőzés, amelyet 2020 év eleji Manchesterbe érkezése óta kihagyott, pont a 2022 márciusi, Tottenham ellen 3-2-re megnyert bajnoki volt.

 

Fernandes aznap, amikor honfitársa, Cristiano Ronaldo mesterhármast lőtt, betegség miatt volt távol.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Tottenham - Manchester United

Premier League, 33. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!