Ten Hag reakciója a Villa legyőzésére

Erik ten Hag elégedett volt a Vörös Ördögök teljesítményével és eredményével az Aston Villa elleni bajnokit követően és azt mondta, hogy csapata zseniális hetet zárt.


Bruno Fernandes első félidőben szerzett gólja jelentette a győzelmet a United számára az Old Traffordon vasárnap délután. Ezzel a csapat újabb lépést tett a legjobb 4 hely egyikének bebiztosítása érdekében, bár hét közben a Spurs ellen még nem sikerült kivívni a győzelmet, viszont ebben az elmúlt 1 hétben sikerült a Brighton ellen az FA-kupa fináléjában való részvételt is bebiztosítania a srácoknak.

 

Lenyűgöző teljesítmény

"Nagyon örülök a 3 pontnak, de a teljesítménynek is. Lenyűgöző teljesítményt mutattunk a Villa ellen, akik 10 találkozó óta veretlenek voltak, ráadásul minden meccsükön gólt is szereztek. Az első félidőben nagyon jók voltunk a labdával, csodálatos volt. Nagyon jó helyzeteket alakítottunk ki Casemiro, Rashford, Fernandes és Sabitzer révén, és gólt is szereztünk. A második játékrészben 2-0-ra kellett volna módosítanunk az állást, ami nem sikerült és tudtuk, hogy a vége így nagyon nehéz lesz, de ismét láthattuk a csapat elszántságát."

 

"Meccsről-meccsre kell haladnunk, de azt hiszem, ez egy zseniális hét számunkra. A hét elején még azt mondom, örültem is volna a Spurs elleni 1 pontnak is, de amikor 2-0-ra vezetsz és végül egyenlítenek, akkor természetesen csalódott vagy. De ezzel a győzelemmel ez egy tökéletes hét. Nagy elismerés a csapatnak."

 

A fáradtság csak a fejekben létezik

"A fáradtság fejben dől el, ez egyfajta gondolkodásmód. Amikor azt gondolod, fáradt vagy, akkor az is leszel. Szóval nem szabad erre gondolni. Mennünk kell tovább és nem gondolhatjuk azt májusban, hogy fáradtak vagyunk, mert egyre közeleg a szezon vége, minden meccsre készen kell állnunk, kell az energia és ez a csapat és a srácok felelőssége is."

 

"Ez a mentalitásról és a karakterről szól és azt hiszem ma ezeket megmutatták a srácok. Először jó futballt, a másodikban pedig jellemet mutattunk, elszántak és szenvedélyesek voltunk."

 

 

Fantasztikus védők

"Victor zseniálisan játszik labdával és labda nélkül is. Kontrolláltan védekezik, de az építkezésben is kiegyensúlyozott és jól helyezkedik. Shaw is szeret középen játszani, bár szélső védő, de remekül teljesít a védelem tengelyében is. Összességében remek védelmünk van, aminek alapja a köztük lévő jó kommunikáció. Nagyon jól játszanak együtt és ennek örülünk. De továbbra is azt kell mondanom, hogy ez az egész a csapatról szól. Annyira elszántak és szenvedélyesek a támadásban, de a védekezésben is és ez az, amire szükséged van, ha sikeres akarsz lenni."

 

Öröm Brunoval dolgozni

"Ez egy újabb nagyszerű meccs volt Brunotól. Taktikai szempontból az volt a terv, hogy jobb szélről befut a védelem mögé, vagy a védelem mögé passzol és ezt nagyon jól csinálta Rashy-val és Sabitzerrel is. Úgy gondolom, hogy a tervünk nagyon jól bevált."

 

"Nagyon jól presszingel. Megérzi mikor kell visszazárni és mikor tudja nehéz helyzetbe hozni az ellenfeleket. Tudja mikor kell visszafutni, elnyomni az ellenfél támadásait és lezárni a passzsávokat. Ha szerelik is, tudja, hogy vissza kell állnia majd az újra megszerzett labdával veszélyhelyzetet tud teremteni akár egy passzal, akár úgy, hogy ő maga kerül helyzetbe. Szóval rengeteg jó képessége van és öröm olyan játékossal együtt dolgozni, mint ő."

 

Erős kötődés a szurkolókkal

"Valóban érezhettük, hogy a szurkolók mögöttünk állnak, ezért arra kell koncentrálnunk, hogy sikeresek legyünk, mert ők ezt várják el tőlünk. Ők ebben ránk hagyatkoznak, mi pedig erre fogunk koncentrálni. Biztos vagyok benne, hogy ha tartani tudjuk a jó teljesítményt, akkor végig mögöttünk fognak állni és rengeteg energiát adnak. Nagyon erős a kötelék a szurkolók és a játékosok között."

 

Nem lankadhat a figyelem

"Meccsről-meccsre megyünk. A következő a Brighton elleni bajnoki lesz és mindenkinek ugyan így kell tennie. Ne szaladjon senki túlságosan előre és ne gondoljon senki még a távolabbi találkozókra. A saját kezünkben van a sorsunk, mi irányítunk. A mai teljesítményt kell hoznunk minimum a Brighton ellen is, mert az elődöntőben szerezett tapasztalatok alapján tudjuk, hogy kemény csapat, de le kell győznünk őket."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!