Beharangozó: Brighton - Manchester United

Csütörtök este egy elmaradt bajnokit pótolnak a Vörös Ördögök.


A 28. fordulóban elmaradt Brighton elleni bajnoki pótlásával folytatja a mérkőzések sorát Erik ten Hag csapata, amely nem is olyan régen bár büntetőkkel, de felül múlta a Sirályokat az FA-kupa elődöntőjében.

 

A pályaválasztás azonban ezúttal a Brightonnak kedvez hiszen hazai közönség előtt futhatnak ki a gyepre, emellett pedig legutóbbi 2 bajnoki összecsapásukat meg is nyerték a United ellen úgy, hogy ezeken a találkozókon 6 gólt szerezek és csupán 1-et kaptak, ráadásul továbbra is reális esélyük van a nemzetközi porondon való indulásra, mivel jelenleg a 7. helyen állnak 52 pontjukkal, az előttük tanyázó Aston Villa és Tottenham 54 pontot birtokol, viszont 3 mérkőzéssel többet játszottak, míg az 5. helyezett Liverpool 56 pontot gyűjtött és 2 bajnokival jár előrébb, mint a Sirályok.

 

Ten Hag csapata az április elején elszenvedett Newcastle elleni vereség óta veretlen a Premier League-ben, ez a széria 5 bajnokit takar, amiből 4-et megnyertek, 1-et pedig döntetlenre adtak azonban nem lazíthatnak, ha szeretnék bebiztosítani továbbra is a Bajnokok Ligája indulást a következő szezonra. Szerencsére még nyugodtan elmondható, hogy a rekordbajnok sorsa ebben a versenyfutásban a saját kezében van, bár az őket üldöző Liverpoollal szemben 7 pont előnyük van, ami ma este 4-re olvadhat, így nagyon nagy szükség lenne a csütörtök este begyűjthető 3 pontra, illetve az ezután hátralévő 5 fordulóban való erős teljesítményre.

 

Jó hír, hogy Van de Beek és Alejandro Garnacho (akinek ezúton is gratulálunk első gyermekéhez) is egyre közelebb vannak a visszatéréshez, illetve az sem elhanyagolható hogy az Aston Villa ellen rendkívül jó csapategységet láthattunk, amit, ha sikerül megőrizni a szezon végéig, akkor akár a 3. helyre is odaérhetnek a srácok és a viharvert idők után szépen csillogna most az a bronz is...

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Brighton: Lallana (combsérülés), Lamptey (térdsérülés), Sarmiento (bokasérülés), Veltman (izomsérülés), Ferguson (bokasérülés)

 

United: Garnacho (bokasérülés), Heaton (bokasérülés), Martinez (lábsérülés), Varane (izomsérülés), Van de Beek (térdsérülés), McTominay (egészségügyi probléma)

 

 

Érdekességek:

 

A Brighton legutóbbi két Premier League találkozóját megnyerte a Vörös Ördögök ellen, azonban zsinórban három bajnokit még soha tudtak behúzni ellenük és egy szezonon belül a duplázás sem jött eddig össze.

 

A Manchester United a Brighton elleni 5 PL mérkőzéséből 3-at elveszített az Amex Stadionban 2 győzelem mellett, így ez a legmagasabb vereség arányuk azon pályák között, ahol többször is játszottak.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 13 idegenbeli bajnokijukból mindössze 1-et tudtak megnyerni a napot a tabella első felében tanyázó csapat ellen, ami mellett 3 döntetlen és 9 vereség a mérlegük. Az 1 győzelem  Fulham elleni 2-1 volt novemberben és a 2021 októberi Spurs elleni 3-0 óta a 13 meccs egyikét sem sikerült kapott gól nélkül lehozniuk.

 

A Brighton a legutóbbi, hét közben (kedd, szerda, csütörtök) rendezett 4 bajnokijából 3-at megnyert, ami annyi győzelem, mint az ezt megelőző 31 ilyen találkozón sikerült 12 döntetlen és 16 vereség társaságában. Azonban a legutóbbi ilyen találkozójukat elbukták a Sirályok a Nottingham Forest ellen 3-1-re.

 

A Manchester United mindössze 1 idegenbeli Premier League találkozót veszített el csütörtökön a 11 lejátszott mérkőzésből, ami mellett 6-ot megnyertek és 4-et döntetlenre hoztak. Legutóbb 2002 decemberében a Middlesbrough ellen szenvedtek idegenben vereséget a hét 4. napján 3-1-re, azóta 9 ilyen bajnokijuk volt és ezeken veretlenek.

 

Erik ten Hag csapata legutóbbi 10 Premier League találkozójából 7-et kapott gól nélkül hozott le. Ez a sorozat február 12-én vette kezdetét és azóta egyetlen csapat sem tudott ennél több clean sheete-t produkálni. Az Aston Villa szintén 7 mérkőzést hozott le anélkül, hogy a védelme kapitulált volna. Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor 26 meccsen nem kaptak gól a manchesteriek és az 5 európai top bajnokságokban csupán a Barcelona tudott több mérkőzést bekapott találat nélkül lehozni a 2022/23-as idényben, méghozzá 27-et.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 11 (4 Brighton siker, 7 United győzelem)

Gólok: Brighton 15, United 19

Megítélt büntetők: Brighton 2, United 3

Értékesített büntetők: Brighton 2, United 3

Kapott gól nélküli találkozók: Brighton 2, United 3

Sárga lapok: Brighton 18, United 18

Piros lapok: Brighton 1, United 0

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Brighton: GY, V, GY, V, GY

 

United: GY, GY, GY, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Brighton - United 4-0 (2022.05.07.)

Brighton - United 2-3 (2020.09.26.)

Brighton - United 0-3 (2020.06.30.)

Brighton - United 3-2 (2018.08.19.)

Brighton - United 1-0 (2018.05.04.)

 

 

A két csapat legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Brighton: Gross 8 gól, MacAllister 8 gól, March 7 gól, Mitoma 7 gól, Trossard 7 gól

 

United: Rashford 16 gól, Fernandes 6 gól, Sancho 5 gól, Antony 4 gól, Martial 4 gól

 

 

Premier League, 28. forduló

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Amex Stadion, 2023.05.04. 21.00

 

 

A találkozó játékvezetője: Andre Marriner

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Brighton: Steele - Gross - Dunk - Colwill - Estupinan - Caicedo - MacAllister - March - Undav - Mitoma - Welbeck

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Shaw - Malacia - Casemiro - Eriksen - Antony - Fernandes - Sancho - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.

 

 

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton - Manchester United

Premier League, 28. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!