Ten Hag: A Bajnokok Ligája jobb sorsolást is eredményezne

Erik ten Hag szerint a Manchester United "nagyon jól" megbirkózik azzal a hektikus menetrendjével, amely hátrányt jelent számukra más, pihentebb csapatokkal szemben.


A vasárnapi, West Ham elleni vendégjáték már a Vörös Ördögök játékosainak 57. tétmérkőzése lesz ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve és ezt követően még négy Premier League mérkőzés, illetve az FA-kupa döntő vár rájuk, majd a nyári szünet előtt még válogatott összecsapások is.

 

A Kalapácsosok se tétlenkedtek az utóbbi időben, miután még mindig érintettek az Európai Konferencia-ligában - ahol csütörtökön az AZ Alkmaar elleni első elődöntő mérkőzés vár rájuk - amely értelmében ők is 50 mérkőzés felett fogják zárni a 2022/23-as idényt.

 

Miután a United áprilisban búcsúzni kényszerült az Európa-ligából, így a következő két hétben nem lesz hétközi mérkőzésük - amely lenyűgöző módon először fog előfordulni velük a szezon világbajnokság utáni folytatódása óta.

 

A márciusi válogatott szüneten kívül Ten Hag csapatának december vége óta egyszer sem volt öt napnál több pihenője két bevetése között, emiatt pedig a holland szakember úgy látja, az a tény, hogy a szezont még mindig esélyük van két kupával és a bajnokság legjobb négy csapata között zárni, jól példázza játékosai erejét az őrült időszak kezelését illetően.

 

"Már az egész szezonra vonatkozóan hatással volt, mi pedig elég jól helyt álltunk ebben a menetrendben - sőt, nem elég jól, hanem nagyon jól" - kezdte.

 

"Mi hátrányban vagyunk a többi csapattal szemben. De szerintem a West Ham az a csapat, akinek még rosszabb menetrendje van nálunk is, de mi az egész szezon során bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk ezzel megbirkózni."

 

"Fizikálisan és mentálisan is nagyon erősek vagyunk."

 

Ten Hag hosszasan beszélt arról is, mennyire kulcsfontosságú a United számára a következő szezonbeli Bajnokok Ligája szereplés biztosítása, miután az üldözőkkel szembeni előnyük csökkent a Brighton & Hove Albiontól elszenvedett 1-0-s vereséget követően.

 

 

A manchesteriek már több alkalommal is lemaradtak a legrangosabb európai kupasorozatban való indulás lehetőségéről Sir Alex Ferguson visszavonulása óta, de egymást követő szezonokban még egyszer sem fordult elő velük.

 

A menedzser azt akarja, hogy játékosai a kontinens legjobbjaival mérhessék össze erejüket, de emellett előnyeit is látná annak, ha a 2023/24-es szezonjuk jobban hasonlítana a korábban megszokottakhoz.

 

Ahelyett, hogy csütörtökön és vasárnap kellene játszaniuk az idény nagy részében, mint tapasztalható volt idén is, a kedd/szerda és szombat ritmusú mérkőzések válnának normálissá.

 

"Ez az egyik legnagyobb előnye a Bajnokok Ligájában való szereplésnek: sokkal jobb a heted elosztása" - tette hozzá.

 

"Rengeteg energiára, jó mérkőzésre vonatkozó tervre van szükség és ez minden alkalomra igaz. Újra és újra neki kell veselkedni."

 

"Ezt nem lehet 99 százalékban csinálni. 100 százalékon kell ezt csinálni."

 

"Több, mint 95 percen keresztül kell ezt megtenni és ezt ezért szeretjük."

 

"A top játékosok imádják ezt, hogy nagy kihívásaik vannak, de ez energiába kerül. Ez a mi feladatunk és felelősségünk."

 

"Vállalnunk kell, ezt a vereséget [a Brighton ellenit] pedig magunk mögött kell hagynunk. Vasárnap újra nekiveselkedünk és biztos vagyok benne, hogy újra meg fogjuk mutatni mire vagyunk képesek." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

West Ham - Manchester United

Premier League, 35. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!