Ten Hag: a Top 4 még mindig a mi kezünkben van

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere szerint a Vörös Ördögöknek még mindig a saját kezükben van a sorsuk, hogy a következő szezonra bebiztosítják a Bajnokok Ligája-indulást.


A holland menedzser csapata a West Ham elleni, 1-0-s vereség ellenére továbbra is a legjobb négy között van - egy ponttal megelőzve az ötödik helyezett Liverpoolt -.

 

A vasárnapi, fővárosi kudarc a hét közepén, a Brighton ellen ugyanilyen arányban elszenvedett vereséget követte, de mivel a United még mindig egy meccsel kevesebbet játszott a riválisoknál, Erik a globális képet nézi.

 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Ten Hag így nyilatkozott: "Csak akkor könnyíthettük volna meg [a négy közé jutást], ha győzelmet aratunk.”

 

"Négy meccsen három győzelemre van szükségünk, tehát minden a mi kezünkben van és hinnünk kell benne."

 

Hozzátette: "Ez nem a Liverpoolról szól, hanem rólunk, mert ha a táblázatra nézünk, minden a kezünkben van."

 

"Ha hozzuk a teljesítményünket, ha hozzuk a színvonalat, akkor meccseket fogunk nyerni, szóval nem kell másokra figyelnünk - magunkra kell koncentrálnunk és meg kell találnunk a módját, hogy nyerjünk, és megtaláljuk a módját, hogy visszatérjünk a megfelelő szintre."

 

A kelet-londoni vereség egyetlen gólja Said Benrahama lövéséből született, amelyre David De Gea leért, de nem tudta hárítani - a főnök pedig továbbra is rendületlenül kiáll első számú kapusa mellett.

 

 

"Neki van a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzése a Premier League-ben, így nélküle nem lennénk itt, ebben a pozícióban [a tabellán]" - mondta.

 

"Szóval teljes mértékben megvan a hitem, nincsenek aggályok. Igen, ez előfordul, de úgy gondolom, hogy csapatként meg kell birkóznod vele. Karaktert kell mutatnunk, rugalmasnak kell lennünk, fel kell pattannunk és ez az, amit ez a csapat meg is fog tenni."

 

Közben hozzátette, hogy a Vörös Ördögök talán túlságosan is elszántak voltak, hogy megfordítsák a mérkőzést: "Ez mindig nehéz, amikor vesztésre állsz, és látod, hogy a csapat akarja ezt - sok erőfeszítést tesznek, majd alkalmanként hibáznak, rosszul helyezkednek, erőlködnek, túl gyorsak akarnak lenni - akkor ez kontraproduktív lehet."

 

"Szóval tanulnunk kell az ilyen helyzetekből, hogy maradjunk nyugodtak, maradjunk higgadtak, és akkor megteremtjük a lehetőségeket. Azt hiszem, volt néhány lehetőségünk - a legjobb szerintem Martialé volt, de szerintem még többet kellett volna teremtenünk."

 

Alejandro Garnacho visszatért a kispadra, de a Kalapácsosok ellen nem kapott lehetőséget. Amikor erről kérdezték a riporterek, Ten Hag kifejtette: "A kispadon volt, és persze képes játszani, különben nem lenne a padon."

 

"Vannak más lehetőségeink is, Martiallal, Jadon Sanchóval, Sabitzerrel, akik támadók és fittek, és ha rendelkezésre állnak, akkor játszatni kell őket. Egy hét múlva meglátjuk Garnachot is, ez egy extra hét, ő pedig bátor. Képes lehet megteremteni a különbséget."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!