Manchester United 2-0 Wolverhampton Wanderers

Sokáig egygólos meccsnek tűnt ez a találkozó, végül Garnacho az utolsó percekben betalált, így biztossá vált a manchesteri siker.


Nagyszerű hírrel indult a mérkőzés, hiszen a kezdőcsapat tagjai között szerepelt Varane, aki két hónapos kihagyás után tért vissza. Azonban ten Hag nem számíthatott legeredményesebb játékosára, Rashfordra, aki még a kispadra sem ült le.

 

A hazaiak kezdték jobban az összecsapást, Antony lövését blokkolták, majd Eriksen lövése kerülte el a kaput.

 

A 9. percben Kilman csúszott el, így Antony le tudott csapni a labdára, akit a jobb alsóba szeretett volna tekerni, de eltévesztette a célt, nem találta el a kaput.

 

Nagy nyomás nehezedett a Wolves kapujára, de állta a sarat a vendégek védelme. 

 

Sajnos a nagy nyomás nem tartott sokáig, a félidő feléhez közeledve egyre alacsonyabb iramot tapasztalhattunk, a kapukat pedig semmi veszély nem fenyegette egészen a 27. percig, ekkor Fernandes szabadrúgását kellett fognia a vendégek kapusának. Eriksen is próbálkozott, de távoli kísérlete elkerülte a kaput.

 

A 30. percben Shaw remek beadása találta meg Antony-t, a brazil azonban 5 méterről kapu fölé fejelt.

 

Két perccel később végre megtört a jég; Fernandes indította Antony-t, aki lövés helyett ezúttal passzolt, Martial pedig könnyedén lőtt a kapuba, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Sajnos a gól sem tett sok jót  a mérkőzésnek, a Wolves képtelen volt bármi érdemi dolgot nyújtani támadásban, a United pedig elég kényelmes tempót diktált.

 

Fordulás után a Wolves több energiát tett a támadásokba, de így sem sikerült komoly lehetőségeket kialakítaniuk.

 

A United 15 perc után kezdett éledezni, a 63. percben Fernandes bolondította meg a védelmet, lövése lepattant, de Martial későn reagált, nem tudta kapuba kotorni a játékszert.

 

A 72. percben Sancho került óriási helyzetbe, remek csel után lőtt 7 méterről, de Bentley nagyot hárított.

 

Már az utolsó 10 percben járt a mérkőzés, amikor Casemiro lőtt 17 méterről , de Bentley ezúttal is nagyot védett. Fernandes szöglete szállt a kapu elé, Weghorst üresen fejelhetett...de nagyon gyenge kivitelezéssel kapu fölé bólintott.

 

A 85. percben Traore ment el jobb oldalon, az alapvonalról középre lőtt, de Maguire tisztázni tudott Jimenez mellől. A vendégek is sarokrúgást végezhettek el, de a manchesteri védelem a helyén volt.

 

Ez hihetetlen!!! 5v3-ban kontrázhatott a United, de Garnacho borzalmasan passzolt Fernandeshez, így elhalt a támadás. Ebben sokkal több volt!

 

Fred indult meg kapu felé, Dawson felvágta őt, amiért kiváló helyről jöhetett szabadrúgással a United. Fernandes állt a labda mögé, 19 méterről tekert, de nem talált kaput.

 

Weghorst a 90. percben remekül indította Fernandest, aki lekészítette Antony-nak, a brazil megcélozta a bal alsót, de Bentley leért és zseniálisan védett.

 

Fred és Maguire megdolgoztak a pénzükért csereként beállva, előbbi nagyot dolgozott a középpályán, míg a csapatkapitány, a védekezésből vette ki komolyan a részét.

 

A 94. percben kontrázhatott a United, Fernandes kiválóan indította Garnachot, a fiatal támadó már a tizenhatoson belül járt, majd lövése a kapufáról pattant a hálóba 2-0!

 

Megérdemelten nyert a United, és ezzel komoly lépést tett a BL-hely megszerzése felé.

 

 

Premier League, 36. forduló
Manchester United 2-0 Wolverhampton Wanderers
Old Trafford

 

Vezette: John Brooks

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane(Maguire 81.), Shaw - Casemiro, Eriksen(Fred 81.) - Antony, Fernandes, Sancho(Garnacho 81.) - Martial(Weghorst 69.)
Nem használt cserék: Butland, Dalot, Malacia, Pellistri, Elanga

 

Wolves: Bentley - Semedo, Dawson, Kilman, Toti(Bueno 62.) - Matheus Nunes, Neves, Lemina(Traore 75.), Neto - Cunha(Podence 62.), Costa(Jimenez 78.)
Nem használt cserék: Sa, Sarabia, Collins, Hwang Hee-Chan, Gomes

 

Gólszerző: Martial 32', Garnacho 94'

 

Sárga lap: Casemiro, Garnacho, Shaw illetve Costa, Dawson

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!