A Wolves elleni győzelem egy újabb rekord Erik számára

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere szemtanúja volt annak, hogy csapata 2-0-s Premier League-győzelmet aratott a Wolverhampton Wanderers felett az Old Traffordon.


Anthony Martial és Alejandro Garnacho góljaival létfontosságú három pontot szereztek a Vörös Ördögök a Bajnokok Ligája-kvalifikációért folytatott küzdelemben.

 

Bár a figyelem természetesen nagyrészt a legjobb négy közé jutásért folytatott harcra irányult, a szombati győzelemmel Ten Hag rekordot jelentő, 38. győzelmét aratta az idei szezonban az összes sorozatban - ez a legtöbb, amit a United bármelyik menedzsere elért a klubnál töltött debütáló szezonjában.

 

A holland ezzel megdönti José Mourinho hat éve fennálló rekordját. Mourinho a 2016/17-es szezon előtt csatlakozott, 37 győzelmet szerzett, valamint menet közben begyűjtötte az Európa-ligát, a Ligakupát és a Community Shieldet.

 

Egyetlen más United-menedzser sem nyert 30 meccsnél többet az első szezonjában, a következő legjobb David Moyes (2013/14, 27 győzelem), Frank O'Farrell (1971/1972, 24 győzelem), Wilf McGuinness (1969/70, 23 győzelem) és Louis van Gaal (2014/15, 23 győzelem) volt.

 

Ten Hag ebben a szezonban számos kiemelkedő teljesítményt hozott a bajnokságban, többek között a Liverpool (2-1), az Arsenal (3-1) és a Manchester City (2-1) elleni izgalmas hazai győzelmeket.

 

 

A United Európában is sikereket ért el, a két mérkőzéses párharc során legyőzte a Barcelonát (4-3-as összesítéssel), valamint az Old Traffordon négy gólt rúgott a Real Betisnek, így 5-1-es összesítéssel jutott tovább.


A hátralévő három Premier League-mérkőzéssel, valamint az FA-kupa döntőjével a menedzser fenomenális, 42 győzelemre növelheti a rekordot jelentő szezont.

 

A United ezzel bebiztosítaná a Bajnokok Ligája-kvalifikációt, és a Ligakupa-siker mellé további címet is szerezhetne.
 

Menedzser:
38: Erik ten Hag
37: José Mourinho
27: David Moyes
24: Frank O'Farrell
23: Wilf McGuinness, Louis van Gaal.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!