Mi kell a Unitednek a TOP4-hez?

A Manchester United szombati, Wolverhampton Wanderers elleni 2-0-s győzelmét követően a Vörös Ördögöknek még hat pontra van szükségük ahhoz, hogy biztosítsák helyüket a Premier League legjobb négy csapata között.


Erik ten Hag legényei teljes mértékben a Bajnokok Ligájába jutásra koncentrálnak, és az utolsó három mérkőzésből legalább két győzelemre van szükségük ahhoz, hogy garantáltan ott is lehessenek.

 

A hétvégi győzelem, amelyet Anthony Martial és a csereként beálló Alejandro Garnacho góljaival szereztek, kulcsfontosságú volt, és nyomást gyakorol a Liverpoolra a ma esti, Leicester City elleni kirándulásuk előtt.

 

A Mersey-partiaknak hét meccsesre kell nyújtaniuk győzelmi sorozatukat, hogy egy pontra zárkózzanak vissza a Unitedre, bár addigra már egy meccsel többet játszanak.

 

Jürgen Klopp legénysége a bukmékereknél erős favorit mindhárom pont begyűjtésére, de a Rókák foggal-körömmel a kiesés ellen küzdenek, és tudják, hogy egy meglepetéssel elkerülnének a kieső zónából.

 

Ha a Liverpool döntetlent érne el, akkor négy pontra lenne szükségünk ahhoz, hogy megpecsételjük a négy közé jutást, míg az anfieldi alakulat vereségével ez a szám az utolsó három találkozóból szerzendő három pontra csökkenne.

 

A Brighton & Hove Albion lenyűgöző, 3-0-s sikere az Arsenal otthonában azt jelenti, hogy ők is versenyben vannak még. A Sirályok egy meccsel a United előtt járnak, és még mindig elérhetik a 70 pontot, bár a nehéz menetelésük folytatódik, csütörtök este a harmadik helyezett Newcastle Unitedhez utaznak.

 

A Tottenham, amely szombaton kikapott az Aston Villától, már biztosan kiszállt a versenyből.

 

A Vörös Ördögök jelenleg pontegyenlőségben vannak a Newcastle-lel, de a gyengébb gólkülönbségünk miatt mögéjük szorulunk.

 

 

Ten Hag igyekezett hangsúlyozni, hogy továbbra is magunkra kell koncentrálnunk, hiszen a Bournemouth, a Chelsea és a Fulham elleni mérkőzések még hátra vannak.

 

A szombati, 16:00 órai kezdőrúgás a következő a napirenden, és javítanunk kell az idegenbeli mérlegünkön. Egy olyan csapattal találkozunk, amely matematikailag már megmenekült a kieséstől, de a szezon utolsó hazai meccsén, saját szurkolói előtt vélhetően szépen akar búcsúzni.

 

Mivel a Liverpool még 71 pontot szerezhet, a Unitednek hat pontra van szüksége ahhoz, hogy biztosra menjen, tehát a hátralévő meccsekből legalább kettőt meg kellene nyerjen, hiszen például egy győzelem és két döntetlen nem lenne elég, ha a liverpooliak vörösök folyamatosan nyernének.

 

Ezért ma este a King Power Stadion fejleményeit figyeljük majd, abban a reményben, hogy a Leicester kisiklatja legősibb riválisunkat, míg a hét későbbi részében, a Brighton - Newcastle mérkőzésnek az a plusz érdekessége, hogy megnézzük, sikerülhet-e megelőzni a Szarkákat, és a harmadik helyen végezni.

 

 

JELENLEGI ÁLLÁS

3: Newcastle 35/66

4: UNITED 35/66

5: Liverpool 35/62

6: Brighton 34/58

(lejátszott mérkőzések/pontok)

 

HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEK

Május 15: Leicester City - LIVERPOOL (21:00)

Május 18: NEWCASTLE - BRIGHTON (20:30)

Május 20: Bournemouth - UNITED, LIVERPOOL - Aston Villa (mindkettő 16:00).

Május 21: BRIGHTON - Southampton (15:00)

Május 22: NEWCASTLE - Leicester City (21:00)

Május 24: BRIGHTON - Manchester City (21:00)

Május 25: (20:00 BST): UNITED - Chelsea (21:00)

Május 28: BRIGHTON, Chelsea - NEWCASTLE, UNITED - Fulham, Southampton - LIVERPOOL (mind 17:30).


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!