Erik üdvözli De Gea hőstettét

Erik ten Hag kiemelte David De Gea Fulham elleni, első félidei büntető-hárítását, mint bizonyítékot arra, hogy ő és csapattársai tovább tudnak fejlődni, hiszen első számú kapusunk bravúros hárítása a Vörös Ördögöket 2-1-es győzelemhez segítette a Premier League utolsó játéknapján.


Alig 10 perccel azután, hogy a United Kenny Tete fejesével hátrányba került, a Fulham a 26. percben büntetőhöz jutott, miután Casemiro szabálytalankodott Tom Cairney ellen a saját büntetőterületünkön belül.

 

Ekkor már úgy tűnt, hogy kétgólos hátrányba kerülhetünk, azonban De Gea egy remek védéssel megakadályozta, hogy Aleksandar Mitrovic lapos lövése a Stretford End előtt a kapu jobb sarkába találjon.

 

A United végül Jadon Sancho és Bruno Fernandes góljainak köszönhetően szerezte meg a győzelmet, amelyek a fordulás előtt, valamint 10 perccel azután születtek.

 

Amikor az újságírók De Gea teljesítményéről kérdezték a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, Ten Hag azt mondta: "Azt hiszem, ez azt mutatja, hogy még ebben a korban is lehet fejlődni. Nagyszerű védés volt."

 

"Egy igazi előrelépés a teljesítményében és úgy gondolom, hogy ez jellemző volt a csapatunkra is a szezon során, a jó nem elég jó, még többet kell nyújtanod."

 

"Nagyszerű védés volt, megfelelő pillanatban, mert 2-0-s hátrányból nehéz lett volna megnyerni a meccset."

 

"Onnantól kezdve megfordítottuk és megnyertük a mérkőzést, szóval igen, elégedett vagyok a csapatom mai teljesítményével."

 

 

Ten Hag többször is beszélt a kritikus védésről a média képviselőinek, a meccs "legnagyobb pillanatának" is nevezte, és kifejtette, hogy ez vezetett ahhoz, hogy csapata jobb szellemiséget mutatott később.

 

Hozzátette: "Azt hiszem, David mentése volt a fordulópont, azt hiszem, felébredtünk, szóval nagyon jó ébresztő volt Davidtől, egy nagyszerű hárítás."

 

De Gea a hazai bajnokságban a United szigorú védelmének oszlopos tagja volt ebben az idényben, mind a 38 Premier League-mérkőzésen játszott, és 17 "clean sheet"-et jegyzett a 2022/23-as szezonban.

 

Ennek eredményeképpen elnyerte a Premier League "Aranykesztyű" díját, amelyet a legtöbb kapott gól nélküli meccset produkáló kapusnak ítéltek oda a szezon során - a végső száma hárommal több volt, mint a legközelebbi versenytársaié.

 

David emellett a 2022/23-as idényben a United történelmének legtöbbet szerepelt kapusa, valamint a gól nélkül lehozott mérkőzések rekordere is lett - megelőzve Alex Stepney-t és Peter Schmeichelt az említett rangsorokban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!