Ten Hag reakciója a Fulham legyőzésére

Erik ten Hag büszke volt arra, hogy csapata ismét megmutatta karakterét, hogy a Fulham elleni "nehéz" kezdésen túltette magát, és a Premier League szezonját megfelelően zárta.


A Vörös Örögök Kenny Tete korai fejesével kerültek hátrányba, és csak David De Gea kiváló hátrítása akadályozta meg Aleksandar Mitrovicot, hogy a "Falusiak" átvegyék az irányítást az Old Traffordon.

 

Onnantól kezdve a United dominált és Jadon Sancho, valamint Bruno Fernandes góljaival bebiztosította zsinórban negyedik győzelmét és a harmadik helyet a tabellán, szépen előkészítve a jövő hétvégi FA-kupa-döntőt.

 

Íme a legfontosabb tudnivalók Ten Hag mérkőzés utáni sajtótájékoztatójáról.

 

A 27 HAZAI GYŐZELEM TÖRTÉNELMI

"Mindenképpen nyerni akartunk. A Fulham egy jó csapat, akik remek szezont futottak, de úgy gondolom, hogy sok lehetőséget teremtettünk. Szóval boldog vagyok ezzel a győzelemmel, boldog vagyok a harmadik hellyel, és boldog vagyok, hogy megdöntöttük a rekordot itt az Old Traffordon - 27 hazai győzelem ebben a szezonban. Ez történelmi és nagy eredmény."

 

A LASSÚ KEZDÉST MEGBÜNTETTÉK

"Nehéz volt a kezdés - azt hiszem, elég fegyelmezetlenek és szervezetlenek voltunk, és ezért megbűnhődtünk. De ez a csapat ismét elszántságot mutatott, jobban megszerveztük a labdabirtoklást, mi diktáltuk a tempót és sok lehetőséget alakítottunk ki. Sok labdát szereztünk magasan, jó volt a presszingünk és a lefordulások, sok játékost találtunk üresben, ezzel óriási gondjaik voltak."

 

DE GEA HÁRÍTÁSA KULCSFONTOSSÁGÚ VOLT

"Azt hiszem, ez volt a fordulópont. David mentése zseniális volt: arra ösztönözte a csapatot, hogy felvegyük az intenzitást, felvegyük a meccs ritmusát és megnyerjük azt, két nagyszerű gólt szereztünk. A félidőben nyugalmat kértünk a játékosoktól. Csapatként és egyénileg is fejlődtünk, és a végén jogos volt a győzelem. Ez mindannyiunknak önbizalmat ad a jövő hétre. Van egy trófeánk, és egy újabbat nyerhetünk.”

 

EZ EGY CSAPATJÁTÉK

"Több mint egy kezdő tizenegynyi játékosunk van. Annyi meccset játszottunk ebben a szezonban, hogy nem lehet kezdő tizenegyről beszélni. Amikor kiválasztjuk a csapatot, azt nézzük, hogy mik az ellenfeleink erősségei és gyengeségei. A harmadik helyen végezni hatalmas eredmény, annyi mérkőzést kellett játszanunk. Az egész szezonban csütörtökön is játszottunk, mert csütörtök volt a játéknap az európiai porondon. Nem mindig találunk ideális menetrendet, ez gyakran hátrányt jelentett a másik csapathoz képest, de megbirkóztunk vele, és ezért nagyon boldog vagyok, hogy ebben a kemény bajnokságban a Manchester City és az Arsenal mögött a harmadik helyen zártunk."

 

 

MÉG TÖBB JÖHET

"Úgy érzem, jó irányba haladunk, de még sok minden vár ránk. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, hogy ez a klub tartson. De jó úton haladunk, ezt kell folytatnunk, magasabb színvonalon. A jó nem elég jó, ennél többet kell nyújtanunk. Van potenciál ebben a csapatban és az egyes játékosokban, és a szezon során megmutattuk, hogy fejlődtünk. Ez dicséret a játékosoknak, de az edzőknek is - nagyon keményen dolgozunk. Be kell fektetni, jó stratégiával kell rendelkezni, keményen kell dolgozni, és ezért meg is kapjuk a jutalmunkat."

 

BE KELL FEKTETNÜNK

"A klub tudja, hogy ha előre akarsz jutni, ha a legjobb négyben akarsz játszani, ha trófeákért akarsz versenyezni ebben a kemény bajnokságban, akkor be kell fektetned, különben nincs esélyed, mert más klubok megteszik. Láttuk  a télen, hogy a körülöttünk lévő klubok hatalmas beruházásokat hajtottak végre. Mi nem tettük, de mégis sikerült, úgyhogy nagyon boldog és büszke vagyok a csapatomra."

 

MEG TUDJUK VERNI A CITYT

"Szerintem a futballban mindig van esélyed. A történelem azt mutatja, hogy januárban legyőztük őket. A Man United az elmúlt években sokszor legyőzte a Cityt. Ezek a játékosok tudják, hogy ha a tudásuknak megfelelően játszanak, akkor felvehetik a versenyt. Ez nyilvánvaló. A világ jelenlegi legjobb csapata ellen játszunk, de mindig van esély és meg kell ragadnunk azt. Mindent bele kell adnunk, és a meccs után nem lehetnek kifogásaink."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!