Ten Hag: Vissza kell juttatnunk a csúcsra a Unitedet

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag bár tudja, hogy még csak az út elején jár a United korábbi sikereinek visszahozásában, azonban szerinte a City esetleges szombati legyőzésével, amellyel történetük során először mindkét hazai kupasorozatot be tudnák húzni, nagy lépést tennének ebbe az irányba.


A holland szakember nagy tisztelője a bajnoki címvédőnek, de már első manchesteri szezonjában sikerült felül kerekednie csapatával a szomszédváron, amikor a United januárban 2-1-re nyerni tudott ellenük az Old Traffordon Bruno Fernandes és Marcus Rashford góljaival.

 

A Vörös Ördögök remek előjelekkel várhatják a szombat délutáni FA-kupa döntőt is, miután legutolsó négy bajnokijuk megnyerésével felértek a Premier League dobogójának legalsó fokára és bár Ten Hagnak nincsenek illúziói azt illetően, hogy könnyű feladat előtt állnak-e, de bízik csapata képességeiben azt illetően, hogy ismét borsot tudnak törni a városi rivális orra alá.

 

"Győzni akarunk" - kezdte sajtótájékoztatóján.

 

"Kupát akarunk nyerni. És ez nem azon fog múlni és nem arról fog szólni, hogy megállítjuk őket. Csak a győzelem és a kupa megnyerése számít. Erre pedig nagyszerű lehetőségünk nyílik."

 

"Nagyszerű, hogy kiérdemeltük arra az esélyt, hogy ott lehessünk a kupa döntőjében és ott összecsapjunk a Man City-vel, mert ez egy kiváló alkalom és nagyon keményen megdolgoztunk érte. Szerintem jó fejlődési ívet jártunk be ahhoz, hogy ott legyünk az FA-kupa fináléjában."

 

 

Amennyiben sikerülne a trófeát magasba emelni a Wembley-ben, úgy a Vörös Ördögök ünnepélyes keretek között vonulhatnának a nyári szünetre, de a menedzser elfogadja, hogy az előttük álló felkészülési időszak ettől függetlenül kulcsfontosságú lesz, mert szeretnék folytatni a felfelé ívelő útjukat és a 2023/24-es idényben is trófeákért harcban lenni.

 

"Az embernek magába kell néznie és meg kell vizsgálnia, hogy klubként hol tart" - tette hozzá.

 

"Attól a ponttól kezdve pedig fejlődni szükséges. Mi pedig szerintem megtettük ezt az előző szezonhoz képest."

 

"Nagyon nagy lépéseket tettünk. Jó irányba tartunk és tudom, hogy a következő időszakot is erre fogjuk használni. A nyár folyamán lehetőségünk lesz újabb rövid távú célokat kitűzni magunk elé."

 

"Hosszabb távon azonban minden célunk megmarad. Mint mondtam tavaly, vissza akarjuk állítani a Man United renoméját. Ehhez azonban még nagy utat kell megtennünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!