Manchester City 2-1 Manchester United

Sajnos az FA-kupa döntőjében egy góllal jobb volt a City. Bár a United mindent megpróbált a végén, nem sikerült az egyenlítés.


A szezon utolsó mérkőzése nem indult jól a Vörös Ördögök számára, 14 másodperc alatt hátrányba kerültek, miután Gündogan 20 méterről leadott lövése a bal felsőben landolt. Varane lekésett, De Gea pedig mozdulni sem tudott a lövésre.

 

A 4. percben De Bruyne szabadrúgása szállt a tizenhatoson belülre, Rodri előzött meg mindenkit, 15 méterről fejelt, de csak oldalhálót talált.

 

Az első 10 perc egyértelműen a City akarata szerint alakult, a United alig tudott a kékek tizenhatosáig eljutni.

 

Továbbra sem Fernandesék domináltak, és egészen a 24. percig kellett várni az első említésre méltó helyzetre, ekkor Casemiro beadását Rashford csúsztatta meg, a labda azonban elkerülte a kaput.

 

Négy perc múlva De Bruyne átlövésénél emelkedhetett a pulzus, de szerencsére a belga centiket tévedett.

 

A 29. percben Wan-Bissaka fejelt a labdába, Grealish kézzel beleért, a játékosok reklamáltak, a játékvezető azonban tovább engedte a játékot, azonban később kihívták, hogy nézze meg az esetet, ami után megítélte a büntetőt. Fernandes tette le a labdát és biztosan gurított a jobb alsóba, 1-1!

 

A gól után kiegyenlítődött a találkozó, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Aztán a 42. percben az első szögletet lőhette be Fernandes, megcsúsztatott labda után Varane került helyzetbe, de sajnos csúnyán kapu mellé bombázott.

 

50 percnyi játék után döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. Az eredmény inkább a Unitedre nézve volt hízelgő, bár a City ezen a találkozón eddig nem nyújtott extrát.

 

A második félidő sem indult jól a Unitednek, hat perc sem telt el és ismét vezetett a City. Egy szöglet után Gündogan kapta a labdát, aki 17 méterről lőtt, De Gea elérte, de nem tudta kitolni a játékszert, ami a jobb alsóban kötött ki.

 

Kapott gól után többet vállaltak Rashfordék támadásban, de ezzel jobban kinyílt a csapat hátul. Szerencsére nem lett baj ebből.

 

A 62. percben De Bruyne-re jött ki egy támadás, De Gea lábbal védett nagyot.

 

A 69. percben Lindelöf indult fel, Fernandeshez passzolt, aki Rashfordot hozta játékba, az angol 21 méterről lőtt, de fél méterrel kapu fölé bombázott.

 

Három perccel később De Gea védett két óriásit, ám Gündogan közelről kapuba passzolt. Szerencsére lesről, így maradt a 2-1.

 

A következő percben a csereként beállt Garnacho iramodott előre és 16 méterről tekert, centiket tévedett, a labda a kapufa mellett suhant el.

 

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt eldőlhetett volna a meccs; Silva lőtte a labdát a kapu elé, Akanji csúszott be, de nem érte el a beadást.

 

A United mindent egy lapra tett fel, de nem sikerült egyenlítenie a 90. perc végéig.

 

A ráadásban Shaw ívelése után McTominay fejelt, Varane lábáról pattant a labda kapu felé, nagy kavarodás volt, de végül csak szöglet lett a helyzetből.

 

A két csapat kerete nagyon nincs egy szinten, nem csak a kezdőcsapaton, hanem a padon is látszódott ez egész szezonban. Sajnos ma is voltak olyan játékosok, akik rendkívül gyenge produkciót nyújtottak...

 

 

FA-kupa, döntő
Manchester City 2-1 Manchester United
Wembley-stadion

 

Vezette: Paul Tierney

 

City: Ortega - Walker(Laporte 95.), Dias, Akanji - Stones, Rodri - Silva, De Bruyne(Foden 76.), Gündogan, Grealish(Ake 90.) - Haaland
Nem használt cserék: Ederson, Alvarez, Lewis, Mahrez, Palmer, Phillips

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf(McTominay 83.), Varane, Shaw - Casemiro, Fred - Fernandes, Eriksen(Garnacho 62.), Sancho(Weghorst 78.) - Rashford
Nem használt cserék: Butland, Dalot, Elanga, Maguire, Malacia, Pellistri

 

Gólszerző: Gündogan 1', 51' illetve Fernandes 33' (11-es)

 

Sárga lap: Ortega, Rodri illetve Wan-Bissaka, Fred

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!