Szavazz a Hónap Játékosára

Itt az ideje megkoronázni a Manchester United 2022/23-as szezonjának utolsó "Hónap Játékosát”.


Mivel a United június 3-án szenvedett 2-1-es vereséget a Manchester City elleni FA-kupa-döntőben, a díj a szezon utolsó két hónapját öleli fel.

 

A Wembleyben elszenvedett szívfájdító vereség ellenére a Vörös Ördögök Premier League-szezonja sikeresen zárult, amikor a Brighton és a West Ham elleni vereségek után egy négymeccses győzelmi szériával bebiztosítottuk a harmadik helyet és a következő szezonban a Bajnokok Ligájában való részvételt.

 

Ezeken a mérkőzéseken - a Wolves (2-0), a Bournemouth (1-0), a Chelsea (4-1) és a Fulham (2-1) ellen - több játékos is remek teljesítményt nyújtott, de Casemiro, Bruno Fernandes és Aaron Wan-Bissaka az a három játékos, akit ezúttal jelöltek a díjra.

 

Casemiro és Fernandes a kérdéses időszakban mind a hét mérkőzésen kezdett, Wan-Bissaka csak az utolsó bajnoki napon esett ki a csapatból, amikor Ten Hag úgy döntött, hogy rotálja a védelmet és Diogo Dalot kezd a jobbhátvéd posztján.

 

 

Fernandes volt a kreatív középpályás a Wolves és a Fulham elleni sikerekben, és mindkét meccs után elnyerte a „Mérkőzés Embere” díjat.

 

A portugál középpályás az előbbi mérkőzésen Alejandro Garnacho góljához asszisztált, a Falusiak ellen pedig a győztes gólt szerezte. A Chelsea és a City ellen további gólokat szerzett, mindkettőt büntetőből.

 

Casemiro májusban és júniusban kétszer is betalált, látványos, akrobatikus próbálkozása elég volt ahhoz, hogy Bournemouthban létfontosságú három pontot szerezzünk.

 

A brazil aztán öt nappal később a levegőben is megmutatta képességeit, amikor a Chelsea ellen bólintott, megszerezve ezzel a vezetést. 18-as számú játékosunkat méltán választották meg a meccs emberének mindkét találkozó után.

 

Wan-Bissaka teljesítménye inkább a radar alatt maradt, mivel 29-es számú játékosunk folytatja 2023-as reneszánszát, és 2019 augusztusa óta az első jelölését érdemelte ki erre a díjra.

 

A jobbhátvéd két „clean sheet”-hez segítette a Vörös Ördögöket és vitathatatlanul a legjobb teljesítményt nyújtotta a kupadöntőben, az ő fejese vezetett közvetlenül ahhoz, hogy Jack Grealish kezezését követően büntetőt kaptunk.

 

Szavazni az alábbi linken lehet:

https://www.manutd.com/en/news/detail/vote-for-man-utd-player-of-the-month-may-june-2023

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!