Ki adta a legtöbb gólpasszt 2023/23-ban?

Bruno Fernandes adta a 2022/23-as szezonban a Manchester Unitedből a legtöbb gólpasszt, így zsinórban harmadszorra szerezte meg az első helyet csapaton belül ebben a kategóriában.


Az FBRef.com szerint a portugál középpályás a 2022/23-as szezonban minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt készített elő csapattársainak.

 

Ez eggyel kevesebb, mint a 2021/22-es idényben regisztrált 14, ami Fernandes és a United számára összességében egy feledhető időszakot jelentett.

 

A 2020/21-es szezonban 18 asszisztot jegyzett, és csak eggyel maradt el Anthony Martial és Marcus Rashford mögött 8 assziszttal a nyitószezonjában úgy, hogy csak 2020. januárjában érkezett a Sportingtól.


Fernandes megdöbbentő termékenysége miatt az év elején átlépte a 100-as határt, ami a gólban vállalt szerepek számát illeti a Vörös Ördögöknél, aminek akkor láthatóan nagyon örült:

 

"Nyilvánvalóan szeretném megszerezni őket, gólokat akarok lőni és asszisztálta adni, mert a pozícióm ezt követeli meg tőlem" - mondta februárban.

 

"Azt hiszem, ez egy nagyon jó jel számomra, és nyilvánvalóan többet akarok elérni. Szeretném növelni ezeket a számokat, több és még jobb számokat elérni, ha lehetséges, és a legmagasabb szintet elérni, segíteni a csapatot.”

 

"A legfontosabb dolog számomra mindig is az volt, hogy úgy segítsem a csapatot, ahogy a menedzser szeretné, ahogy a csapatnak szüksége van rá, és ahogy én tudok segíteni. Ha számokkal, akkor számokkal, ha pedig más dolgokkal, akkor más dolgokkal.”

 

"De hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akarok több gólt lőni vagy asszisztálni, mert szeretnék. Tudom, hogy ha ezt megteszem a jövőben, akkor segíteni fogom a csapatot."

 

 

Összesen 18 különböző United-játékos adott asszisztot ebben a szezonban, és az újonc Christian Eriksen is kétszámjegyű eredményt ért el, 10 gólt készített elő.

 

Marcus Rashford volt a következő, 9-cel, ami azt jelenti, hogy saját nevelésű csatárunk 39 gólban vállalt szerepet 56 fellépésén.


 

Casemiro és Luke Shaw (egyenként 6) is rendszeresen teremtett közvetlen gólhelyzetet, míg Fernandes, Rashford és Alejandro Garnacho voltak azok, akik kétszer is megtették ezt egy mérkőzésen.

 

Azok közül, akik 20-nál több meccsen kezdtek, csak a kapus David De Gea, valamint a védők Victor Lindelof, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia és Raphael Varane nem jegyeztek asszisztot, ami azt mutatja, hogy a szezon igazi csapatmunka volt.

 

Facundo Pellistri pedig örökké emlékezni fog a 2022/23-as debütálására.

Az uruguayi mindössze hét percet töltött az Old Traffordon a Charlton Athletic ellen januárban, de végig aktívan mozgott, és továbbított egy labdát Rashfordhoz, aki megszerezte a második gólunkat a végül 3-0-ra megnyert mérkőzésen.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!