Rekord éves bevételre számítanak a Unitednél

Bár a klubot már hónapok óta a tulajdonosváltás körüli saga köti gúzsba, a Manchester Unitednél arra számítanak, hogy rekordnak számító 640 millió fontos éves bevételt fognak elérni.


A Unitedet tulajdonló Glazer család a katari bankár, Jassim sejk, illetve a kemikáliákat előálló Ineost alapító Sir Jim Ratcliffe ajánlata között vacillál. A Glazerek még tavaly novemberben jelentették be stratégiai felülvizsgálatra hivatkozva a klub lehetséges eladását, de az ajánlattételi procedúra azóta is húzódik.

 

Egyes hírforrások szerint jelenleg Jassim sejk ajánlata - amely a klub 100 százalékos tulajdonrészére vonatkozik - tűnik a legvalószínűbb befutónak. A katariakhoz közeli források szerint ők szeretnének minél előbb pontot tenni a tulajdonosváltás végére, mivel a nyári átigazolási időszak már megkezdődött.

 

Ezzel láthatóan nincsenek egyedül, ugyanis a Vörös Ördögök szurkolói kedden újra tiltakozásba kezdtek a Glazerek ellen az Old Traffordnál a klub 2023/24-es szezonra vonatkozó mezének bemutatásával egy időben.

 

 

Ami viszont pozitívabb hír, hogy a bevételi várakozásokat a június 30-ig tartó pénzügyi évre vonatkozóan 630-640 millió font körüli szintre emelte a klub a március 31-ig tartó harmadik pénzügyi negyedév eredményei alapján, amelyet a mai napon hoztak nyilvánosságra.

 

Mindez leginkább a rekord mértékű nézőszámoknak és meccsnapi bevételeknek köszönhető. A 2022/23-as szezon jegyértékesítése megdöntötte a korábbi, 2016/17-es szezonbeli rekordot, ugyanis 2.4 milliót adtak el belőle.

 

Világszerte 360 000 tagsági kártyát adtak el, amellyel a Unitedé volt a legnagyobb fizetős tagsági program a világ összes sportágát összevetve.

 

A harmadik negyedéves bevételek 11 százalékot emelkedtek az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest.

 

A közvetítési bevételek kis mértékben alacsonyabbak voltak a vizsgált időszakban, miután a United a Bajnokok Ligája helyett csak az Európa-ligában szerepelhetett, de mindezt ellensúlyozni tudta a United hazai kupasorozatokban nyújtott szereplése.

 

A készpénz állomány a csapatnál eszközölt erősítések hatására az előző évi 95.8 millió fontról 73.7 millió fontra csökkent, de ez a szám így is 31 millióval magasabb, mint a második negyedévben, köszönhetően a szponzorációs és jegyeladási bevételeknek.

 

A klubhoz közel álló informátorok szerint az eredmények nem lesznek befolyással a nyári átigazolásokra, mivel elég készpénz áll rendelkezésre ahhoz, hogy Erik ten Hag fejlessze a csapatot.

 

Úgy tudni, hogy akadályt leginkább a pénzügyi fair play szabályai között maradás jelentheti.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!