Blanc: A United szurkolói csodálatosak

A Lyon menedzsere, Laurent Blanc dicsérte a Manchester United szurkolóit és beszélt a Vörös Ördögöknél átélt szép emlékeiről a szerdai edinburgh-i mérkőzés előtt.


A BT Murrayfield stadionban rendezendő mérkőzés fontos részét képezi a United felkészülésének az új szezonra. Erik ten Hag legénysége a nagy tiszteletnek örvendő francia csapattal csap össze, akiknek támadói között ott van a korábbi Arsenal-csatár, Alexandre Lacazette is, így kemény ellenfélnek ígérkeznek.

 

Blanc, aki két szezont töltött a Unitednél, és utolsó itt töltött időszakában megnyerte a Premier League-et, lelkesen nyilatkozott a csapat magas minőségéről, és felsorolta azokat a csapattársakat, akikkel szívesen játszott együtt.

 

Amikor a védő 2001. augusztusában csatlakozott hozzánk, Sir Alex Ferguson hosszas hajszájának vetett véget, és a középső védő egyértelműen szerette a klubnál töltött időszakot.

 

Arra a kérdésre, hogy ki volt a kedvenc kollégája, a Lyon hivatalos klubsajtójának nyilatkozott: "Sokan vannak. Nem tudok csak egyet megnevezni. Olyan sokan vannak. Két évig voltam ott.”

 

"Természetesen [már] Manchester United-szurkoló voltam, mert volt egy jó barátom, aki ott játszott, nevezetesen Eric Cantona.”

 

 

"Sok nagyszerű játékossal játszottam együtt" - hangsúlyozta. "Nem tudom mindet megnevezni, mert olyan sokan vannak. [David] Beckham, [Ryan] Giggs, [Paul] Scholes, Roy Keane, Gary és Phil Neville...

 

"Továbbá a francia csapattársaim, mert akkoriban elég sokan voltunk. Mikael Silvestre, Fabien Barthez. Egyszóval azt mondanám, hogy nagyon-nagyon magas színvonalat tapasztaltam Manchesterben.”

 

Blanc továbbra is csodálja az Old Traffordot és bevallja, hogy az a legnagyobb emléke Vörös Ördögként, hogy ott lehetett, és alig várja, hogy Skóciában újra találkozhasson néhány szurkolóval.

 

"A stadion" - bizonygatta, ami a legfőbb emlékét illeti. "Csodálatos. Stade de Reve. Az Álmok Színháza. Különleges atmoszféra, mindig tele van. Legyen szó akár bajnoki mérkőzésről, akár kupameccsről, akár barátságos meccsről - mindig tele van.”

 

Az 1998-as világbajnokság győztese hozzátette: "Csodálatos szurkolóik vannak. Azt hiszem, a teli stadionban játszani a manchesteri időszakom egyik csúcspontja volt."

 

Ha egy szóban összefoglalhatná a Unitedet, mi lenne az?

"Nagy" - jelentette ki angolul!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!