Ten Hag: Haladunk a csatárkeresésben

Erik ten Hag szerint a Manchester United jó úton halad új csatára megtalálásában és amint lehet, szeretnének pontot tenni az ügy végére.


Azt követően, hogy első Old Traffordon töltött szezonja kezdetén is már csatár híján voltak, Cristiano Ronaldo viharos távozása és Wout Weghorst januári kölcsönvétele csak még inkább alátámasztották a manchesteri támadósor megerősítésének szükségességét.

 

A Vörös Ördögök eddig Mason Mounttal és Andre Onanaval erősítették meg keretüket a nyári átigazolási időszak során, most már pedig gőzerővel egy csatár szerződtetésén dolgoznak, ahol legfőbb célpontjuk az Atalanta dán játékosa, Rasmus Hojlund.

 

"Előrébb léptünk, igen" - válaszolta Ten Hag, amikor a United csatárkereséséről kérdezték.

 

"De tudják, hogy miként működnek az ilyen dolgok - ha már megszereztük a célpontunkat, akkor direktben fogjuk közölni Önökkel."

 

"Az egyetlen dolog, amit elmondhatok, hogy mindent megteszünk, amit lehet, hogy sikerüljön nyélbe ütnünk az üzletet. Ha rajtam múlna, akkor erre minél előbb sor kerülne. Minél előbb, annál jobb, mert be kell integrálnunk őt a csapatunkba és a játékunkba."

 

"Egy ideális helyzetben már köztünk lenne, de menedzserként nem mindig tudsz ideális helyzetben lenni és meg kell küzdened az aktuális körülményekkel."

 

 

Felélénkült a piac a PSG csatára, Kylian Mbappe körül is, aki iránt állítólag a Manchester United, a Chelsea, a Tottenham, az Internazionale és a Barcelona is érdeklődik.

 

Amikor arról kérdezték, hogy tervezik-e Mbappe szerződtetését, akár csak kölcsönben, Ten Hag így felelt:

"Soha nem nyilatkoztunk olyan játékosokról, akik egy másik klubbal állnak szerződésben."

 

A Unitednek mindenképpen fejlesztenie kell kissé góliszonyos keretét, ugyanis előző szezonbeli 58 szerzett bajnoki góljukkal messze a legalacsonyabb találatszámot produkálták a Premier League top hat csapata között.

 

Bár Marcus Rashford minden sorozatot figyelembe véve karriercsúcsot jelentő 30 gólt jegyzett, Ten Hag az egész csapattól többet vár.

 

"Ezen a területen alulteljesítettünk és azzal is tisztában vagyunk, hogy itt a többieknek is hozzá kell tenniük a saját részüket, de emiatt is keresünk olyan játékost, aki képes lehet gólokat szerezni" - tette hozzá.

 

"Szerintem Mason Mount személyében már van plusz egy olyan játékosunk, aki nem csak gólt szerezni képes, de az olyan játékosokat is képes még több gól szerzéséhez segíteni, mint Rashford. De az biztos, hogy az egész csapatunknak több gólt kell szereznie."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!