Erik Ten Hag: A fiatalok sokat tanulnak ebből

Erik ten Hag arra biztatta a Manchester United fiataljait, hogy tanuljanak a Wrexham elleni kemény, kaliforniai rangadóból.


Ez volt a felkészülési szezon eddigi első veresége, a United pedig a tapasztalt Jonny Evans szerepeltetését leszámítva teljesen fiatal csapattal állt ki.

 

Elliot Lee és Aaron Hayden az első félidőben kétgólos előnyhöz juttatta a negyedosztályú csapatot, majd Marc Jurado még a szünet előtt lefelezte a hátrányt.

 

A második 45 percben egy korai Dan Gore piros lap keményen megviselte a fiatal Vörös Ördögöket, majd Sam Dalby 20 perccel a vége előtt még egy harmadikat is hozzátett a vendégek gólaihoz. De az eredménytől függetlenül értékes tapasztalat volt, amiből Ten Hag szeretné, ha a United fiataljai levonnák a tanulságokat.

 

"Csalódottak vagyunk" - mondta a menedzser a MUTV-nek.

 

"Ahogy az első félidőben játszottunk, az egy kicsit zavaros volt."

 

"Volt néhány egyéb célunk is, nem csak az eredmény, de fiatal játékosoknak tanulniunk kell belőle, és biztos vagyok benne, hogy megteszik."

 

Fiataljaink megállták a helyüket a Wrexham idősebb csapata elleni fizikai csatában, ami a menedzser szerint csak segíti majd a fejlődésüket a jövőben.

 

 

"Ez történik az élvonalbeli futballban" - kezdte. "A Premier League keményen fizikai, így a játékosainknak hozzá kell szokniuk ehhez."

 

"Nem szembesülsz ezzel az ifjúsági labdarúgásban ez a férfi futball, és nagyon jó, hogy ilyen tapasztalatokkal rendelkeznek. Tanulsz belőle."

 

A holland ugyanilyen lelkes volt amiatt, hogy esélyt kaptak fiataljaink arra, hogy megbirkózzanak azzal a nyomással, amit a teltházas közönség előtt való szereplés jelent.

 

"Ez egy tanulságos pillanat, és mint a Manchester United játékosainak, meg kell birkózniuk vele."

 

"A közönség nyomása miatt jó, hogy ezt is átélték. Meg kell tanulni ezt elviselni, és továbblépni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!