Ten Hag: Jól haladunk előre

"A Manchester United jó irányba halad és folytatják a felkészülést" - mondta Erik ten Hag.


A menedzser a houstoni NRG Stadionban a Real Madrid elleni 2-0-s vereséget követően értékelte a látottakat, ugyanakkor, de nem kívánt hosszasan foglalkozni a végeredménnnyel.

 

Erik mind a meccs utáni interjújában, mind a sajtótájékoztatóján pozitívan nyilatkozott arról, hogy játékosai miként alkalmazkodtak a spanyol óriáshoz, illetve, hogy hogyan muzsikálnak az eddigi felkészülési mérkőzések során.

 

Reakció a vereségre

"Lesérült egy játékosunk (Mainoo), majd gyorsan gólt kaptunk. Ezután azonban azt hiszem visszajöttünk a játékba. Úgy láttam, hogy party-ban voltunk, bár határozottan van még hova fejlődni. Szerintem a presszing még jobb kell legyen és az összképet nézve jobban teljesítettünk az Arsenal ellen. Kompaktabbnak kell lennünk. Nyugodtabban kell játszanunk a labdával. Ennek ellenére voltak helyzeteink, sajnos gólunk viszont nem."

 

Hasznos tapasztalatok

"Jó volt a találkozó fizikaisága. Ez hasznos. Magas szinten, nagy intenzitással kellett játszani. Két versenyképes csapat és ez az, amire szükség van, hogy felkészüljünk a bajnokságra."

 

Onana bemutatkozása

"Amikor a Real Madrid ellen játszol, akkor biztos, hogy lesz védenivalód, mert ők nagyon jó csapat kiváló játékosokkal. Összességében azonban elég jól teljesíttettünk, viszont abban a pillanatban, amikor esélyt adtunk nekik a gólszerzésre, ott voltak. Ez mindenki látta, de szerintem jól mutatkozott be."

 

Hogy megy a beilleszkedés?

"Sok dolgunk van még vele (Onana) és a védelemmel. Látható volt a második gólnál, hogy nem zártunk eléggé és kaptuk is a gólt. A szabályainkat be kell tartanunk és hamarosan be is építjük teljesen ezeket a játékunkba."

 

 

Intenzív felkészülési szezon

"Igen, az, de ezt tudtuk előre. Most vagyunk úton 10, vagy 9 napja, nem is tudom. Keményen dolgozunk, intenzíven dolgozunk, nincs időnk számolgatni a napokat. Szerintem nagyon jó a csapatszellem, jó irányba és jól haladunk."

 

Fejleszthető területek

"Két dolog. A nyomásnak az elejétől kezdve erősebbnek kell lennie és a gólszerzés. Szerintem több olyan játékosra van szükségünk, akik képesek erre meccsről-meccsre. Megvoltak a helyzeteink. Ha jól emlékszem Scottnak és Garnachonak is volt nagy helyzete. Ezekből a helyzetekből pedig gólt kell szerezni."

 

Csatár keresés

"A meccs megmutatta, hogy miért keresgélünk a piacon. Nehéz még megmondani mi lesz, non-stop dolgozunk és beleteszünk minden erőt, hogy megadjuk a klubnak, amire szüksége van. Viszont soha nem beszélünk olyan játékosokról, akiknek élő szerződése van más klubbal, de természetesen megvannak a célpontjaink. Azzal vagyunk elfoglalva, hogy a megfelelő játékosokat szerződtessük."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!