Beckham nyitott a Unitedes szerepvállalásra, de a Glazereknek menniük kell

David Beckham szerint szükségessé vált a tulajdonosváltás a Manchester Unitednél, egy jövőbeli szerepvállalás a klubnál pedig "a világot jelentené" számára.


Az Inter Miami társtulajdonosa, aki egyben az Old Trafford legendája is, szeretné, ha végre véget érne a klub tulajdonosváltási folyamata, amely azóta zajlik, hogy a Glazer család - akik novemberben adtak hangot először eladási szándékuknak - ajánlatot kapott Jassim Bin Hamad Al Thani sejk és Sir Jim Ratcliffe befektetői csoportjaitól a klub megvásárlására.

 

Amikor egy interjú során a The Athletic arról kérdezte, eljött-e az idő a Glazerek távozására, így felelt:

"Szerintem igen. Azt gondolom, hogy már csak azért is, mert a szurkolók is ezt akarják."

 

"Amint elveszted a szurkolókat, különlegesen egy olyan klubnál, mint a Manchester United, akkor nagyon nehéz visszakapaszkodni a szívükbe."

 

"Természetesen ők (Glazerek) rengeteg mindent elértek, pénzügyileg pedig az, hogy milyen számokról beszélünk a Manchester United eladása kapcsán, mutatja, hogy tényleg sikeresek voltak. De változásra van szükség. Mi mindannyiunk látjuk és tudjuk ezt."

 

Korábbi klubja elmúlt évekbeli relatív gyengélkedését szembe állítva az ő manchesteri időszakával és a Sir Alex Ferguson-érával, Beckham szerint komoly beruházásokra van szükség a klubnál ahhoz, hogy újra visszatérhessenek a csúcsra.

 

"Nem ez volt a legjobb időszak a Manchester United számára, se a pályán, se azon kívül" - tette hozzá.

 

"Erik ten Hag érkezése úgy kellett, mint egy falat kenyér. Voltak nehéz döntések, amelyeket meg kellett hoznia, de ezeket a lehető legelegánsabb módon tette meg, ráadásul úgy, hogy közben a szurkolók végig mögötte álltak."

 

"Ex-játékosként és szurkolóként is azt szeretném, ha a pályán kívül lezajlana a tulajdonosváltás. Meg kell hozni az ezzel kapcsolatos döntést. Bárki is irányítsa a klubot, annak maximálisan részt kell vállalnia a mindennapokban, szenvedélyesnek kell lennie, a megfelelő döntéseket kell hoznia, a legmegfelelőbb játékosokat kell igazolnia és költenie kell a klubra."

 

"Mert a klubnak beruházásra van szüksége, legyen szó az edzőpályáról, a stadionról vagy a pályára lévő játékoskeretről ... ezeken a területeken lépésekre és változásokra van szükség, különösen, ha látjuk a Manchester City-t és hogy ott mit tesznek."

 

"Nem csak a győzelemről van itt szó. Látható, hogy a Man City-nél a jövőt építik, nem csak szezonról-szezonra élnek. Pep Guardiola személyében van egy stabilitást adó személy a kispadjukon, akit egyébiránt nagyon elismerek."

 

"Korábban mi voltunk az éllovasok, mindent megnyertünk, mi voltunk a sikeresek, akikhez a játékosok igazolni akartak. Szerencsére a Manchester Unitednek még mindig meg van az a behúzó varázsa, mint amikor odakerültem. Azt akarjuk, hogy a régi fényünk újra visszatérhessen és minél előbb megszületik az ezt elősegíti döntés, annál jobb."

 

Beckham a United egyik vevőjelöltjével, Jassim sejkkel

 

Beckham ebben a hónapban nem kisebb dolgot, mint Lionel Messi MLS-be igazolását ünnepelhette a klubjánál és bár továbbra is minden figyelme az Inter Miamira összpontosul, azzal egyetért, hogy egy esetleges jövőbeli szerepvállalásra a Unitednél nehezen tudna nemet mondani.

 

"Rengeteg dolgom van itt jelenleg és a figyelmem csak és kizárólag a Miamira és az üzleti vállalkozásaimra összpontosul."

 

"De engem még nem kerestek meg és azt gondolom, hogy bármilyen dolog, amellyel a Manchester United előremenetelét segíthetném, a világot jelentené számomra. De ki tudja?"

 

"Majd meglátjuk, hogy mi fog történnik a következő néhány hétben és hónapban. Remélhetőleg sikerül döntésre jutni és akár lesz részem a klub további életében, akár nem, én akkor is United szurkoló maradok és ugyanazt fogom tenni, mint bármelyik másik szurkolótársam - ott leszek és megnézem a csapatot."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!