Miért rajong Scholes Fernandesért?

Paul Scholes dicsérte Bruno Fernandest a Manchester United középpályáján mutatott sokoldalúságáért és látásmódjáért.


Scholes az Old Traffordon eltöltött időszakából és angol válogatottként is jól tudja, hogy mi kell egy sokoldalú középpályáshoz, aki a középpálya közepén, tízesként, vagy szélső poszton is bevethető.

 

Az előszezon és a 2023-as túra során Fernandes a középpálya közepén és a jobbszélen is bevetésre került, megmutatva, hogy többféle szerepkörben is képes megállni a helyét.

 

Nyolcas számú játékosunk háromszor lépett pályára a United amerikai előszezoni túráján, és ő szerezte a Premier League-rivális Arsenal elleni 2-0-s New Jersey-i győzelem nyitógólját.

 

Az "Én tökéletes játékosom" című írásunkban Scholes méltatja Bruno képességét, hogy több középpályás pozícióban is képes magas szinten teljesíteni.

 

A legendás triplázás egyik résztvevője azt is dicséri, hogy Fernandes bátran és magabiztosan kockáztat a labdával, ami szerinte a United játékstílusának része.

 

 

"Azt hiszem, amit Bruno már néhány éve csinál, az az, hogy mindent lát a futballpályán" - mondja Scholesy.

 

"Ezen a poszton játszik, és valójában egy kicsit mélyebben is játszott már. Szeretem őt ebben a szerepkörben, nem vagyok benne biztos, hogy ez az a szerepkör, amit évről évre vállalna. Szerintem szívesen visszakerülne a 10-es posztra."

 

"Szerintem a látásmódja zseniális. Nem fél elveszíteni a labdát, mindannyian azt mondjuk a Unitednél, hogy készen kell állnod a kockázatvállalásra, ő kész ezt megtenni, és mindannyian tudjuk, hogy milyen képességei vannak."

 

A portugál játékos izgatottan várja a 2023/24-es szezont, hiszen ötödik alkalommal kezdi az idényt a Vörös Ördögök színeiben.

 

A United Premier League nyitányára a Julen Lopetegui vezette Wolves ellen kerül sor augusztus 14-én az Old Traffordon, ahol Bruno várhatóan csapatkapitányként vezeti majd ki a Vörös Ördögöket.

 

A Wolves elleni összecsapás előtt Erik ten Hag csapata még két felkészülési mérkőzést játszik: augusztus 5-én a Ligue 1-ben szereplő Lens látogat az Álmok Színházába, mielőtt a United augusztus 6-án Dublinba utazik, ahol a spanyol Athletic Bilbao lesz az ellenfele.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!