Rashford: Erik trófeákat akar nyerni

A Manchester United támadója, Marcus Rashford határozottan állítja, hogy Erik ten Hag számára az első naptól kezdve a trófeaszerzés van a középpontban.


A Vörös Ördögök az elmúlt szezonban Ligakupa-sikert arattak, 2-0-ra legyőzve a Newcastle Unitedet a februári döntőben a Wembleyben, miközben az FA-kupa döntőjébe is bejutottak, annak ellenére, hogy végül 2-1-es vereséget szenvedtek a városi rivális Manchester Citytől.

 

Mivel a United a 2023/24-es Bajnokok Ligájában való részvételnek köszönhetően ismét négy fronton is versenyben lesz, a The Overlap legújabb epizódjában 10-es számú játékosunk Gary Neville-lel beszélgetett, aki részletes betekintést nyújtott Erik menedzseri elvárásairól.

 

Amikor Neville arról faggatta, hogy Ten Hag hogyan kezdte meg főnökként a munkát, Rashy így válaszolt: "Amikor jött, egyszer sem hallottam, hogy arról beszélt volna, hogy a legjobb négy közé jutunk, ő csak trófeákat akart nyerni.”

 

"Nekem is ilyen a mentalitásom és én is mindig olyan emberek között voltam, akiknek szintén ilyen. Azt mondta, nem számít, hogy miben játszunk, az Európa-ligában vagy a Premier League-ben, vagy bármelyik kupában. Mindent meg akart próbálni megnyerni.”

 

"Mi, játékosok mindent beleadunk. Az Európa-ligában egyértelműen cserben hagytuk magunkat, és úgy érzem, a bajnokságban is volt egy időszak, amikor nem védekeztünk olyan jól, és már nem lőttünk annyi gólt, mint korábban. Szóval ez olyasmi, amit mindenképpen ki akarok majd javítani az idei szezonban."

 

A holland hamarosan megkezdi második szezonját az Old Traffordon, Marcus szerint a Vörös Ördögöknek 2022/23-ban néhány igazán komoly mélypontot kellett feldolgozniuk, amelyek közül egyik sem volt nagyobb, mint a Manchester City és a Liverpool elleni idegenbeli vereség a Premier League-ben.

 

 

De a Ten Hag által a játékosaiba vetett hit volt az, ami lehetővé tette a United számára, hogy talpra álljon, Rashford pedig kifejtette, hogy a nehéz idők csak a legjobbat hozták ki az egész csapatból.

 

Néha nem könnyű talpra állni, de itt - bármilyen rossz eredmény után - ő [Erik] újra önbizalmat adott nekünk" - tette hozzá Marcus.

 

"Néha emlékeztetett minket arra, hogy figyeljetek, le vagytok eresztve, de nem lennétek itt, ha nem lennétek jó játékosok. Én nem vagyok olyan, akinek erre állandóan szüksége van. De vannak pillanatok az ilyen meccsek után, amikor csak egy emlékeztető, hogy ‘meg fogjátok csinálni’, és ő mindig teljes önbizalmat és támogatást adott nekünk."

 

Az angol válogatott játékos azt is kifejtette, milyen jó volt a Vörös Ördögök számára, hogy egy pozitív szezonban szereztek egy trófeát, ezzel is segítve, hogy visszaadjanak valamit a hűséges szurkolóknak.

 

"Sikerült egy trófeát szereznünk, ami mindig fontos, nemcsak a játékosok, hanem a szurkolók és a Man United kultúrája számára is" - tette hozzá.

 

"Mindig is a trófeaszerzésről szólt, és jó visszatérni ehhez, mert már jó pár éve nem volt ilyen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!