Beharangozó: Manchester United - Wolves

Augusztus 14-én este végre kezdetét veszi a Premier League 2023/24-es szezonja a Vörös Ördögök számára.


Nagy várakozás előzte meg nyáron az új idény kezdetét, hiszen a United szurkolók abban reménykedtek, hogy mire augusztusban elrajtol a bajnokság, addigra a klub új tulajdonos kezében lesz, a keret pedig számos ponton erősödni fog. A tulajdonosváltás azonban nem történt meg (vagy csak még várat magára egy kevese) és igazolások terén sem feltétlen a történtekre számítottunk.

 

Ugyanakkor továbbra is az látszik, hogy Ten Hag és az angol rekordbajnok házasságában tudatos az építkezés és kevésbé van jelen a korábbi évekre jellemző felelőtlen pénzszórás és szépen tisztul is a keret. Persze azt mindenképp érdemes megemlíteni, hogy messze még az átigazolási időszak vége, így a Mount, Onana, Hojlund trióhoz várhatóan még fog csatlakozni játékos, főleg, ha Fred, Van de Beek és Maguire is távozni fognak.

 

De térjünk vissza a szezon kezdetére. Első megmérettetésként a Vörös Ördögök a Farkasok házigazdái lesznek hétfőn este az Old Traffordon, ahol legutóbb idén május 13-án találkoztak a csapatok, az összecsapás pedig a rekordbajnok 2-0-s győzelmét hozta, de a Wolves otthonából is elhozta mindhárom pontot Ten Hag csapata. A Farkasok nem igazán eredményesek a United ellen, 2003 óta 12 alkalommal jártak az Álmok Színházában, ezek közül pedig csupán egyetlen győzelmük van 9 vereség 2 döntetlen mellett.

 

A holland menedzser minden bizonnyal szeretné elkerülni a tavalyihoz hasonló csúfos szezonkezdetet (bár itt megemlíteném, hogy ez nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy a klub további játékosokat igazoljon). A 3 pont megszerzéséhez sajnos a legutóbb szerződtetett Rasmus Hojlund még nem tudja majd hozzátenni a magáét, mivel apróbb hátsérülése van, de a tervek szerint szeptember elején az Arsenal ellen már pályán lehet.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Henderson, Malacia, Martial, Hojlund, Amad, Mainoo, Heaton

 

Wolves:

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United egyetlen hazai veresége a Wolves elleni 12 találkozóból 2022 januárjában volt, amikor Joao Moutinho góljával a Farkasok 0-1-re nyerni tudtak.

 

A két csapat legutóbbi 6 bajnoki találkozójából a Wolverhampton 5-öt elveszített.

 

A Vörös Ördögök összesen 20 alkalommal nyerték meg a nyitómeccsüket a szezonok során, azonban a legutóbbi 3-ból 2-őt elveszítettek. Tavaly augusztusban kikaptak a Brightontól, majd zsinórban 18 meccsen veretlenek voltak otthon a bajnokságban (15 győzelem, 3 döntetlen) és mindössze 8 gólt kaptak ez idő alatt.

 

A Manchester United minden sorozatot figyelembe véve a 2022 szeptember 8-án a Real Sociedad ellen elszenvedett 0-1-es vereség óta veretlen az Old Traffordon, ami 29 mérkőzést jelent, ebből 25 győzelemmel. 

 

Erik ten Hag csapata a legutóbbi 6 élvonalbeli meccsét megnyerte az Álmok Színházában és 6 éve már annak, hogy ennél hosszabb győzelmi szériát tudott produkálni a csapat hazai pályán, akkor 8 győztes mérkőzéssel. 

 

A Vörös Ördögök az előző idényben mindössze 10 gólt kaptak a bajnokságban hazai pályán, kevesebbet, mint bármely más csapat.

 

Marcus Rashford 30 meccsen 20 gólt szerzett az Old Traffordon minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt idényben és csupán Erling Haaland tudott többet szerezni nála hazai pályán. A norvég 35-öt jegyzett.

 

A Wolves legutóbb 2022 augusztus 31-én tudott kapott gól nélkül lehozni egy Premier League mérkőzést, ami 0-0-ra végződött a Bournemouth ellen. 

 

A Farkasok az előző két szezon nyitómeccsét elveszítették, zsinórban 3-at pedig legutóbb 1988-1990 között buktak el.

 

A Wolves a legutóbbi 8 idegenbeli bajnoki találkozóján nyeretlen maradt, 2 döntetlen mellett 6 esetben kikaptak, az utolsó 4-et zsinórban bukták 15 kapott góllal, amely mellé csak 1-et tudtak szerezni. Ez a 4-es leghosszabb vereségsorozatuk a 2018-as visszatérésük óta.

 

A Farkasok az előző szezon során mindössze 12 gólt tudtak idegenbeli bajnokikon szerezni az előző idényben, ennél rosszabb mutatóval ebben a tekintetben pedig csak aa West Ham tudhat magáénak 11 találattal.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

18 mérkőzés - 11 United győzelem, 3 döntetlen, 4 Wolves siker

Gólok: United 27, Wolves 11

Megítélt büntetők: United 3, Wolves 0

Értékesített büntetők: United 2

Kapott gól nélküli találkozók: United 9, Wolves 3

Sárga lapok: United 32, Wolves 27

Piros lapok: United 1, Wolves 1

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye (felkészülési találkozók):

 

United: V, V, V, GY, D

 

Wolves: GY, GY, D, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Wolves 2-0 (2023.05.13.)

United - Wolves 0-1 (2022.01.03.)

United - Wolves 1-0 (2020.12.29.)

United - Wolves 0-0 (2020.02.01.)

United - Wolves  1-1 (2018.09.22.)

 

 

A két csapat legeredményesebb góllövői az előző idényben:

 

United: Rashford 17 gól, Fernandes 8 gól, Martial 6 gól, Sancho 6 gól, Casemiro 4 gól, Antony 4 gól

 

Wolves: Podence 6 gól, Neves 6 gól, Hee-Chan 3 gól, Cunha 2 gól, Traore 2 gól

 

 

Premier League, 1. forduló

Manchester United - Wolverhampton Wanderers

Old Trafford, 2023.08.14. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Simon Hooper

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Dalot - Varane - Martinez - Shaw - Casemiro - Mount - Antony - Fernandes - Garnacho - Rashford

 

Wolves: Sá - Semedo - Dawson - Kilman - Ait-Nouri - Nunes - Lemina - Hodge - Neto - Cunha - Podence

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést a Match 4 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 1. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!