Manchester United 1-0 Wolverhampton Wanderers

Nehezen, de begyűjtötte a három pontot a bajnoki nyitányon a Manchester United.


Ma este a Vörös Ördögök is megkezdték szereplésüket a bajnokságban. Erik ten Hag nem sok meglepetést okozott a kezdőcsapat kijelölésekor, az új igazolások közül az angol Mason Mount került a kezdőcsapatba, a csatár poszton pedig Rashford játszott a kisebb sérüléssel bajlódó Hojlund helyett.

 

Tapogatózással teltek az első percek, a United nem is nagyon tudott eljutni ellenfele tizenhatosáig, a Wolves-nak bár sikerült 1-2 alkalommal, de a védelem a helyén volt.

 

A 7. perc hozta az első kisebb esélyt, amikor Casemiro adott remek labdát Mountnak, aki kissé hosszan vette át azt a tizenhatosnál, így Dawson szögletre mentett előle.

 

Négy perccel később Antony átadása után Rashford lövését kellett védenie a Farkasok kapusának - végre valami értékelhetőt is láttunk.

 

Az első 15 percről elmondható, hogy a United támadásépítését a kapustól indulva mindennek lehetett jellemezni, csak gyorsnak nem. Garnacho egyelőre nagyon sok technikai hibával játszott, de a többi támadó sem mutatott sokkal többet.

 

Sajnos a továbbiakban is hasonlót láthattunk, mint eddig.

 

A 26. perc aztán majdnem meghozta a gólt, de nem manchesteri részről. Cunha úgy futott át a fél Uniteden, mintha bólyák lettek volna letéve a pályára, majd Sarábiát választotta, aki a hosszú alsót célozta meg, centiket tévedett.

 

Hét perccel később fordított volt a felállás, Sarabia készített elő Cunhának, aki jobbról lőtt, de a labda ezúttal is a hosszú alsó mellett hagyta el a játékteret. Ezekben a percekben leginkább a hazai térfélen zajlott a játék, a vendégek feljebb tudtak jönni és veszélyesebben is játszottak Fernandeséknél.

 

A 38. percben Wan-Bissaka kapott nagyszerű labdát, elfutott majdnem az alapvonalig, onnan középre adott, Rashford fejelt, de Semedoban elakadt a labda. Bár büntetőt reklamáltak a Vörös Ördögök, jogosan nem ítélt büntetőt a játékvezető.

 

A Wolves védelme kiválóan tette a dolgát, az utolsó percekben Antony és Rashford lövéseit is blokkolták, így döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

 

Rendkívül gyenge első játékrészt láthattunk a manchesteriektől, nagyon sok játékelemben fel kellett javulni a második félidőre, ha három pontot akartak gyűjteni Mounték.

 

A szünet után Martinez már csak a kispadra ült le, ten Hag remek húzása volt, hogy lecserélte a védőt, még mielőtt idő előtt le kellett volna jönnie piros lap miatt.

 

Azért az is elég érdekes, hogy az ellenfél térfelénél bedobásra készülő Shaw a legutolsó emberünket tudta csak választani, aki 30 méterre volt saját kapunktól...

 

A 49. percben centikre volt a vezetés megszerzésétől a Wolves. Egy kiváló támadás végén Cunha lőtt kapufát 4 méterről. Hatalmas szerencséje volt a hazaiaknak ennél a helyzetnél.

 

Az 53. percben Casemiro ívelt Antony elé, aki átemelte a kapust, de Dawson szögletre mentett a kapu előteréből.

 

Cunha ismét átrobogott a hazai középpályán, 20 méterről lőtt, Onana szögletre tolta a labdát.

 

A 60. perc környékén kissé szétszakadt a pálya, a középpályák még annyi ellenállást sem tanúsítottak, mint előtte, de a támadók mindkét oldalon elszúrták a lehetőségeket.

 

Elképesztő, mennyire túlkombinálják a manchesteriek az egyébként egyszerűen megoldható lehetőségeket.

 

A 71. percben Neto került óriási helyzetbe, 13 méterről lőhetett teljesen üresen, szerencsére középre tüzelt, Onana fogta a labdát!

 

Megtört a jég! A 76. percben Fernandes ívelt az üresbe futó Wan-Bissaka elé, aki középre rajzolta a labdát, amit Varane közelről a kapuba bólintott, 1-0 a Unitednek!

 

Silva lőtt kapura, Onana védett, majd a túloldalon Rash futott el egy védő mellett, de amíg vezette a labdát, ketten is beérték és szerelték őt - nem először a mérkőzés során.

 

A 90. percben balról érkező labdát lőtte el 7 méterről Silva, Shaw hatalmasat blokkolt, maradt az 1-0. Négy perccel később Hee-Chan lövését blokkolta Wan-Bissaka, nagyon kellett ez is!

 

Onana nagyon lemaradt a labdáról egy kijövetelnél, elgázolt két ellenfelet is, a VAR nézte is az esetet egy esetleges büntető megítélése okán, de szerencsére elmaradt a tizenegyes.

 

Idény eleji forma tipikus esetét láthattuk ezen az összecsapáson, legalábbis reméljük, hogy emiatt nyújtott ennyire gyenge teljesítményt ten Hag csapata. Ha optimisták akarunk lenni, akkor azt is lehetne írni, hogy egy bajnoki címért harcoló csapat az ilyen nehéz találkozókat is képes megnyerni valahogy. Hogy ezek közül mi volt az igaz, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy ennél sokkal több kell nagyon sok játékostól!

 

 

Premier League, 1. forduló
Manchester United 1-0 Wolverhampton Wanderers
Old Trafford

 

Vezette: Simon Hooper

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Varane, Martinez(Lindelöf 46.), Shaw - Casemiro, Mount(Eriksen 68.) - Antony(Pellistri 77.), Fernandes, Garnacho(Sancho 68.) - Rashford(McTominay 87.)
Nem használt cserék: Henderson, Dalot, Maguire, Martial

 

Wolves: Sa - Semedo, Kilman, Dawson, Ait-Nouri(Bueno 77.) - Matheus Nunes, Joao Gomes(Kalajdzic 88.), Lemina - Neto, Sarabia(Hee Chan 63.), Cunha(Silva 77.)
Nem használt cserék: Bentley, Doherty, Hodge, Toti, Traore

 

Gólszerző: Varane 76'

 

Sárga lap: Martinez, Shaw illetve Lemina, Ait-Nouri, Neto

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!