Ten Hag reakciója a Spurs elleni vereségre

Erik ten Hag úgy érezte, hogy az első gól megszerzése volt a döntő, amikor a Manchester United 2-0-s vereséget szenvedett idegenben a Tottenham Hotspurtől.


Első félidei teljesítmény

"Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk az első játékrészben, leszámítva a gólszerzést. Remek helyzeteket sikerült kidolgoznunk. Nagyon jól presszingeltünk. Sokszor sikerült széthúznunk a pályát, amelyekből számtalan nagy gólszerzési lehetőségünk adódott, emellett pedig kapnunk kellett volna egy tizenegyest is."

 

A büntető szituáció

"Nem tudom ez miért nem volt tizenegyes. Abszolút az volt. Ő (Cristian Romero) megváltoztatta a labda irányát, a blokkoló keze pedig távol és magasan volt a testétől. De rendben, el kell fogadni."

 

Sokba került, hogy kikapcsoltunk

"Gyorsan összeszedtünk három sárga lapot, amely nem történhet meg. Fókuszáltnak kell maradnunk. Majd abban a bizonyos támadásukban kikapcsoltunk, volt két nagy helyzetük, amelyek során kétszer is kapufát rúgtak. Ez nagyon nem volt jó. Aztán a második félidő kezdete pedig még annyira se. Támadólag kellett volna továbbra is fellépnünk, emellett pedig egy totálisan elkerülhető gólt sikerült bekapnunk. Ezt követően nem omlottunk össze, harcoltunk, de a gólszerzés így se sikerült."

 

A középpálya remek volt

"Szerintem a középpályánk jól játszott. Természetesen mindig lehet jobb teljesítményt nyújtani, de ha a gólszerzésre hajtasz, akkor lesznek mögötted szabad területek. De szerintem a többi terület tekintetében, mint például a védekezésbe való átmenetek, rendben voltunk."

 

Mount mélységi szerepköre

"Jó volt. Szerintem az első félidőben totálisan ledomináltuk a Spurst, különösen az középpályán, legyen szó a labda birtokában vagy anélkül. Mason pedig fontos szerepet játszott ebben."

 

 

Egy szerzett gól két mérkőzésen

"A támadójáték miatt nem aggódom, a gólszerzés miatt viszont igen. Ez ugyanaz a probléma, amellyel már korábban is szemben álltunk. Ezt tudjuk. Ezért szerződtettünk egy csatárt."

 

Pozitívumok a teljesítményben

"Hétfőn nem volt jó a teljesítményünk, de jött az eredmény. Ma a teljesítmény rendben volt, de nyernünk kellett volna, ezt pedig nem tudtuk megtenni. A folyamatokból lehet pozitívumokat meríteni, de tisztában vagyunk az első gól megszerzésének jelentőségével is. Meg kellett volna tartani a hitünket, a fókuszunkat a második félidő kezdetén, támadólag kellett volna fellépnünk, abban a pillanatban, amikor a gólt kaptuk, akkor pedig nem szabadott volna ennyire passzívnak lennünk. Totálisan szükségtelen volt és szerintem ez megváltoztatta a mérkőzés képét."

 

Ha megszerezzük az első gólt, akkor a mi játékunk érvényesül

"Soha nem jó, ha kikapsz és ilyenkor mindig a tükörbe kell nézned. Nekünk kellett volna gólt szereznünk azért, hogy elhallgattassuk a közönséget és az ellenfelet. Szerintem az első félidőben elég nagy csend honolt a stadionban, mert mi uraltuk a mérkőzést, nekik pedig nem volt hitük. Ha gólt szerzel, akkor az a te meccsed. Ez nem arról szól, hogy megerősítjük-e a csapatot [az átigazolási időszak utolsó két hetében], hanem hogy gólokat szerzünk."

 

Menedzseri figyelmeztetés

"Én csak tettem egy megjegyzést. Ami aztán nem tetszett a játékvezetőnek."

 

A szezon kezdete

"Ma csalódottak vagyunk és először magunkba kell néznünk. Először nekünk kellett volna gólt szereznünk, mert nekünk voltak helyzeteink. És az első gólnak nagyon fontos jelentősége van minden egyes Premier League mérkőzésen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!