Richard Arnold nyílt levele

Richard Arnold, a Manchester United vezérigazgatója az alábbi levelet írta a szurkolóknak.


Most, hogy lezártuk és bejelentettük a klub Mason Greenwooddal kapcsolatos vizsgálatának eredményét szeretnék közvetlen és átlátható lenni a szurkolóink irányába a folyamatot és a végső döntést illetően.

 

Ez egy belső fegyelmi vizsgálat volt a munkáltató és munkavállaló között, amely rendeszrint a nyilvánosság előtt zajlik. Tekintettel a nyilvánosságra került vádakra és Mason profiljára el kell ismerjem, hogy ez nem egy hétköznapi helyzet volt, de fontosnak éreztem, hogy továbbra is a megfelelő eljárást kövessük úgy, hogy lehetőség szerint kerüljük a média nyilvánosságát, amíg a végleges döntést meg nem hozom.

 

Amikor 2022 januárjában közzétették azokat a képeket és felvételeket a közösségi médiában valóságos sokk-ként ért és aggodalmat éreztem az áldozat irányába. Jóléte, kívánságai és perspektívája azóta is központi szerepet játszik a klub megközelítésében, ahogy a klub normái és értékei is. Azonnal arra a döntésre jutottunk, hogy Masont fel kell függesztenünk a vizsgálat idejére, de tudatában voltunk a gondoskodási kötelességünknek is ezért fontos volt, hogy teljes körű tájékoztatáson alapuló döntés szülessen. Ez idén februárig a rendőrség és az ügyészség feladata volt, a klub csak ez után tárgyalta a történeket Masonnel és más érintettekkel. 

 

Vizsgálatunk arra törekedett, hogy a lehető legtöbb bizonyítékot összegyűjtse a tények és a kontextus megállapításához. Ez több okból sem volt gyors, vagy egyszerű folyamat. Elengedhetetlen volt számunkra, hogy tiszteletben tartsuk az állítólagos áldozat jogait és kívánságait. Ezen kívül korlátozott vizsgálati jogkörünk van, ami azt jelentette, hogy harmadik felek együttműködésére voltunk utalva. Az időzítést az a vágyam is befolyásolta, hogy minimálisra csökkentsem a vizsgálat hatását a férfi és női csapatunkra nézve, valamint a válogatott játékosokra tekintettel. Elismerem, hogy ez több időt hagyott a találgatásokra, de egyéb alternatíva a megfelelő eljárás megsértése, vagy kapkodva hozott döntések lettek volna.

 

Míg bizonyos bizonyítékokhoz nem tudtunk hozzáférni az általunk tiszteletben tartott okok miatt, az általunk összegyűjtött bizonyítékok arra a következtetésre vezettek, hogy Mason nem követte el a vele szemben felhozott vádakat. Jogi okokból - beleértve az állítólagos áldozat névtelenséghez való folyamatos jogát - nem tudom elmondani, de megoszthatom a következőket, amik némi betekintést nyújtanak az ügy összetettségébe.

 

 

Az állítólagos áldozat 2022 áprilisában kérte a rendőrségtől a nyomozás megszüntetését. Alternatív magyarázatot kaptunk a hangfelvételhez, amely egy jóval hosszabb felvétel rövid kivonata és az interneten közzétett képekhez is. Az állítólagos áldozat családja részt vett a folyamatban és lehetőséget kaptak ténymegállapításaink áttekintésére, kijavítására.

 

A múlt héten a média arról számolt be, hogy úgy döntöttünk, visszaintegráljuk Masont, az erre vonatkozó tervek pedig el is jutottak már hozzájuk. A reintegráció volt az egyik eredmény és kimenetel, amit szerettünk volna. A kontextust tekintve az elmúlt 6 hónap során számos eredményt mérlegeltünk és terveztünk, a véleményem pedig a folyamat előre haladtával változott. Bár a végső döntés az én kezemben volt, a meghozataláig számos tényezőt és nézetet figyelembe vettem. 

 

Bár annak örülök, hogy Mason nem követte el azokat a cselekményeket, amelyekkel vádolták, Mason elfogadta, hogy hibákat követett el, amelyekért felelősséget vállal. A szemem előtt van az a kihívás is, amivel szembe kell nézni, ha újra fel akarja építeni karrierjét, miközben a nagy nyilvánosság előtt neveli gyermekét párjával. Emellett pedig számos erős vélemény is napvilágot látott, az én felelősségem pedig az, hogy a legminimálisabbra csökkentsem a klubon belül a széthúzás esélyét. 

 

Bár úgy döntöttünk, hogy Mason a Manchester Unitedtől távol próbálja meg újjáépíteni karrierjét, ez még nem jelenti ennek az ügynek a végét. A klub továbbra is felajánlja támogatását mind az állítólagos áldozatnak és Masonnek is, hogy segítse az újjáépítést és pozitív irányba terelni az életüket. 

 

Köszönjük a folyamatos támogatást!

 

Richard Arnold!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!