Pellistri: A United olyan, mint a Harvard

Facundo Pellistri úgy véli, sokat tanult az elmúlt szezonból, mert a Manchester United első csapatával való edzés olyan, mintha a Harvardon tanulna.


Az uruguayi válogatott játékos a híres amerikai egyetemre utalt Massachusettsben, amikor arról beszélt, milyen előnyökkel járt, hogy a Vörös Ördögöknél maradt az elmúlt időszakban, miután néhányszor kölcsönben a La Ligában szereplő Alavesnél játszott.

 

Pellistri azóta jó előszezont futott, az Athletic Bilbao elleni dublini barátságos mérkőzés alkalmával késői egyenlítő gólt szerzett, és a Premier League eddigi két mérkőzésén a kispadról szállt be az új idényben.

 

Bár a posztokon nagy a verseny, Pellistri erősen hisz abban, hogy ez pozitívum számára, mivel tovább fejlődhet, ami biztosíthatja, hogy képes lesz valódi hatást gyakorolni Anglia legmagasabb szintjén.

 

"Itt minden játékos top játékos" - mondta a 21 éves szélső a héten a klubsajtónak Carringtonban. "Szóval amikor itt edzel, sokat tanulsz. Minden edzés olyan, mintha a Harvardon lennél, mert a legjobbak legjobbjai vannak itt. Így az edzéseken sokat fejlődsz."

 

"Tavaly az egész szezont itt töltöttem, és minden szempontból sokat fejlődtem. És persze az, hogy itt lehetsz, és úgy élhetsz, ahogy a United, szintén rengeteg tapasztalatot ad."

 

 

Pellistri egyike azon szélsőknek, akik Erik ten Hag kezdőcsapatában való helyért versenyeznek, és ő is osztja a menedzser meggyőződését, hogy 2023-ban a labdarúgás nagyon is csapatjáték, ahol mindenki ugyanabba az irányba húz.

 

"Nagyon jó játékosaink vannak, és a verseny is megvan, de ez egy egészséges verseny" - mondta.

 

"Támogatjuk egymást. Az fog játszani, aki az adott pillanatban a legjobb, mert mindannyiunk, a csapat számára az a fontos, hogy trófeákat nyerjünk."

 

"És a menedzser is mindig azt mondja, hogy a legfontosabb a csapat. Tavaly a csapat fontos szerepet vállalt. Szóval így látjuk a dolgokat - mindenki játszhat. És mindenkinek együtt kell lennie ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el."

 

A fiatal játékos reméli, hogy több játékpercet kap, amikor szombaton az Old Traffordon a Nottingham Forest ellen lépünk pályára, az új szezon harmadik mérkőzésén.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!