Beharangozó: Manchester United - Nottingham Forest

Szombat délután az Old Traffordon folytatódik a Premier League 2023/24-es szezonja, Ten Hag csapata pedig a Nottingham Forestet fogadja.


Egy izzadtságszagú győzelem és egy idegenbeli vereség két fordulót követően a Vörös Ördögök mérlege az új szezonban, a 3. fordulóban pedig a Forest ellen kellene bezsebelni újabb 3 pontot a sérülésekkel küszködő Unitednek.

 

Az előző idényben 4 alkalommal is (2 Premier League, 2 Ligakupa) megmérkőztek egymással a felek és minden esetben a rekordbajnok örülhetett, ráadásul kifejezetten szép mérleget produkáltak a holland menedzser fiai a Forest ellen, hiszen mind a 4 találkozót kapott gól nélkül hozták le összesen 10 gól szerezve. 

 

A nottinghami csapat hasonlóan kezdte az új idényt, mint a rekordbajnok. Ők az első fordulóban az Ágyúsok vendégeként kikaptak 2-1-re, majd hazai pályán ugyan ilyen arányban nyerni tudtak a Sheffield ellen.

 

Kíváncsian várjuk a találkozót, bár hazugság lenne, ha azt mondanánk, hogy izgalommentes találkozóra számítunk.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Amad (térdsérülés), Heaton (vádlisérülés), Hojlund (deréksérülés), Mainoo (bokasérülés), Malacia (izomsérülés), Mount (elülső keresztszalag-sérülés), Shaw (izomsérülés), Maguire (sérülés)

 

Forest: Felipe (sérülés), Henessey (térdsérülés), Richards (vádlisérülés), Aina (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Minden sorozatot figyelembe véve a Manchester United legutóbbi 10 találkozóját megnyerte a Forest ellen 36-6-os gólaránnyal.

 

A Nottingham Forest 12 Premier League találkozójából csupán 1-et nyert meg a Vörös Ördögök ellen, azt az 1-et viszont pont az Old Traffordon 1-2-re 1994-ben. Emellett 2 döntetlen és 9 vereségük van.

 

Erik ten Hag csapata legutóbbi 7 bajnokiját megnyerte hazai pályán, ennél hosszabb győzelmi szériájuk az Old Traffordon legutóbb 2017 májusa és novembere között volt, ami 8 meccsen keresztül tartott.

 

A Forest legutóbbi Premier League mérkőzéséből 4-et megnyert 2 döntetlen és 2 vereség mellett, ez pedig 1-el több, mint az ezt megelőző 17 bajnoki során sikerült nekik (3 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség). A nottinghamieknek idén január óta először sikerülhetne most szombaton két egymást követő győzelmet összehozniuk. Év elején a Southamptont és a Leicestert tudták megverni egymást követő két fordulóban.

 

Miután első 4 hazai meccséből Erik ten Hag 2-őt elveszített a Manchester United az utolsó 30 Old Traffordon lejátszott mérkőzésen veretlen a csapat 26 győzelem és 4 döntetlennel a zsebben. A Vörös Ördögöknek ez a leghosszabb veretlenségi sorozata a 2016 szeptembere és 2017 decembere közötti 40-es széria óta és Erik ten Hag-nak sem volt ennél még hosszabb veretlenségi sorozata. A hollandnak a szintén 30 meccse széria 2017 októbere és 2019 februárja között jött össze az Utrechtnél és az Ajaxnál.

 

A tavalyi szezon kezdette óta a Forest mindössze 1 idegenbeli találkozóját tudta megnyerni a lejátszott 20 közül 5 döntetlen és 14 vereség mellett és ez a 14 idegenbeli vereség a legtöbb a jelenlegi Premier League csapatok között. Az a két menedzser, akik kevesebb győzelmet arattak még ennél is az első 20 idegenbeli bajnokijukon azok Howard Wilkinson (1992/93) és John Gorman (1993/94) voltak 0 győzelemmel.

 

A Manchester United zsinórban a 2. szezonjában áll egyetlen szerzett góllal 2 bajnoki lejátszását követően úgy, hogy a Spurs elleni 2-0-s vereség során 22 alkalommal próbáltak meg betalálni. Az ezeket megelőző 12 idény során legalább 2 gólig jutott a csapat az első két bajnoki találkozója során.

 

A Vörös Ördögök Spurs elleni 22 kapuralövésének a felét Bruno Fernandes (6) és Casemiro (5) jegyzik. Azon 17 játékos közül, akik legalább 5 kapuralövéssel próbálkoztak már ebben az idényben eredménytelenül 5 Manchester United játékos. Fernandes 7 lövés, Rashford 7 lövés, Garnacho 7 lövés, Antony 6 lövés és Casemiro 5 lövés.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 12 mérkőzés (9 United győzelem, 2 döntetlen, 1 Forest siker)

Gólok: United 36, Forest 6

Megítélt és értékesített büntetők: United 0, Forest 0

Kapott gól nélküli találkozók: United 7, Forest 0

Sárga lapok: United 17, Forest 23

Piros lapok: United 0, Forest 0

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, GY, GY, V

 

Forest: D, GY, D, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Forest 3-0 (2022.12.27.)

United - Forest 3-0 (1998.12.26.)

United - Forest 4-1 (1996.09.14.)

United - Forest 5-0 (1996.04.28.)

United - Forest 1-2 (1994.12.17.)

 

 

A két csapat gólszerzői a bajnokságban:

 

United: Varane 1 gól

 

Forest: Awoniyi 2 gól, Wood 1 gól

 

 

Premier League, 3. forduló

Manchester United - Nottingham Forest

Old Trafford, 2023.08.26. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Stuart Attwell

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Dalot - Casemiro - Antony - Fernandes - Eriksen - Garnacho - Rashford

 

Forest: Turner - Boly - Worrall - McKenna - Aurier - Yates - Mangala - Aina - Gibbs-White - Johnson - Awoniyi

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Nottingham Forest

Premier League, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!