Eriksen: Örülök, hogy van a csapatban más dán játékos is

Christian Eriksen elárulta, hogy izgatottan várja, hogy a Manchester Unitedben is pályára léphessen honfitársával, Rasmus Hojlunddal.


A 20 éves csatár augusztusban csatlakozott a Vörös Ördögökhöz az Atalantatól, bemutatkozására viszont még nem került sor, ám Erik ten Hag, a United menedzsere a Nottingham Forest elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az ifjú dán debütálására már nem kell sokat várni.

 

A klubon belül vitathatatlan, hogy Eriksen ismeri legjobban válogatottbeli csapattársát és elmondta, hogy bár nagy az elvárás Rasmusszal szemben, ő biztosan továbbra is két lábbal a földön fog járni.

 

"Ő az a fajta srác, aki megállja a helyét" - kezdte Christian a United Review-nak adott interjújában. "Nem hátrál meg semmi elől, előre törő, igazi agresszív támadó."

 

"Ugyanakkor ő egy kedves fiatal ember a pályán kívül."

 

 

Miután 2013-ban a Premier League-be igazolt az Ajax-tól, a dán középpályás 7 évet töltött a Tottenham csapatánál és nagyon gyorsan a divízió egyik legkreatívabb középpályásává nőtte ki magát. A most 31 éves Eriksen nagyszerű pályafutást tudhat maga mögött Angliában, tapasztalatait pedig szeretné átadni a United legújabb szerzeményének.

 

"Igen, határozottan szeretném továbbadni a tapasztalatomat neki, de képes ő saját maga is megszerezni amire szüksége van. A Premier League teljesen más, mint a többi bajnokság, amelyben korábban szerepelt. Tehát alkalmazkodnia kell, de biztos vagyok benne, hogy ez gyorsan fog menni neki."

 

Mivel így már két dán játékos is képviseli hazáját az angol rekordbajnok színeiben Eriksen határozottan azon a véleményen van, hogy ez nagy dicsőség hazájuknak is.

 

"Tudom, hogy ez hatalmas dolog volt és még most is az" - mondta a 31 éves középpályás. "Nagyot fog szólni majd a debütálása is. Örülök nagyon, hogy van még egy dán játékos a Unitednél, aki képviseli a hazánkat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!