Manchester United 1-3 Brighton

Megszakadt a Manchester United hazai veretlenségi sorozata, éppen az ellen a Brighton ellen, akik ellen legutoljára kaptak ki az Old Traffordon.


Mielőtt belevágnánk, le szeretném írni, hogy életemben először publikálok bármit az oldalon, ami miatt egyrészt nagyon hálás vagyok a szerkesztőségnek, másrészt pedig a megértést kérek az esetlege retorikai hibákért! Rengeteg sérültel van teletüzdelve a hazaiak kerete, de a rendelkezésre állók közül, talán a legerősebb kezdő futott ki a gyepre ezen a mérkőzésen. Amennyire nem tartogatott meglepetést a United kezdője, annyira volt meglepő a vendégeké. Ferguson mesterhármas után került a padra, míg Ansu Fati is csak a cserék között kapott helyet. Sancho a keretben sem volt Ten Hag csapatánál, de ez az elmúlt heteket tekintve várható volt. Nézzük tehát a csapat teljesítményét a Brighton elleni hazai meccsen.

 

1. félidő

4 .percben Lamptey besárgul. Dalot ügyes labdaszerzése után rúgott oda a vendégek balhátvédje. Buta szabálytalanság, jogos a lap!

 

5. perc Rashford szólója után meg is születik az első komolyabb helyzet. Több vedő között szlalomozva a lövésre már nem maradt ereje, ezt könnyen hárította Steele.

 

9. perc Gyors kontrát vezet a csapat! Egy gyönyörű Eriksen csel után Casemiro tálal Fernandesnek, aki ugratja Rashfordot. A szélvészgyors szélső egyből tálal Hojlund elé, de az új csatárunk egy hajszállal elvéti a labdát.

 

16. perc. Kissé lassult az iram, de eddigre szépen kirajzolódott mind a két csapattól, hogy mit szeretne játszani. Hazai oldalon meglepve tapasztalhatunk egy gyémánt középpályát, ami eddig egészen jó muzsikál. Formáció váltás lenne a válasz a mesternek a jobbszélső hiányra?

 

20. perc. Gólt szerez a Brighton a volt játékosunk, Welbeck révén. Eddig igazi veszélyes helyzet nélkül játszó vendégek egy jobbról érkező beadás után vezetést szereznek. Ha olvastok Taktikai Mágnestáblát, akkor emlékezhettek Szabi szavaira: „Nem tudunk mit kezdeni a második hullámba lőtt labdákkal”.  0-1

 

25. perc. Casemiro tökéletes fordítását Dalot egy csel után laposan középre küldi. Rashford próbálkozhat lövéssel a beadás után, de megint blokkolnak a Sirályok védői.

 

31. perc. Passzív labdatartás a Brighton oldaláról. Így lehetne jellemezni ezeket a perceket. Csalódottak lehetünk, mert sem érzésre, sem statisztika szerint nem jobb a vendégcsapat még is ők állnak győzelemre.

 

34. perc Casemiro remek fordítását Rashford újra lövéssel zárja. Ezúttal is van blokk, de a blokkról a kapufára pattan a labda. Nincs szerencséje a csapatnak.

 

40. perc Gólt szerez ugyan a csapat de a VAR elveszi. Rashford remek passzát váltotta gólra Hojlund, de a lassítás után kiderült, hogy a labda elhagyta a jatékteret, így kirúgással folytatódhat a játék.

 

48. perc Fernandes besárgul, egy hátulról történő szerelési kísérlet után.

 

Vége az első félidőnek. Új formációban, helyenként jól játszva, de vesztésre áll a csapat. Reguilon kifejezetten jól mozog, de Hojlund sem lóg ki lefelé a csapatból. A második félidőben több fog kelleni, de egyelőre bizakodásra okot adhat amit eddig láttunk.

 

2. félidő

 

53. perc Érkezik a menetrendszerű Gross gól. Egészen arcpirító, hogy ennyire senkitől sem zavartatva tudott belépni a Gross a támadásba. 0-2

 

58. perc Rashford nyolc lövésnél jár. A Brighton ötnél!

 

64. perc Hannibal és Martial érkezik a csapatba Casemiro és Hojlund helyére.

 

71. perc Joao Pedro senkitől sem zavartatva kapja a labdát a tizenhatoson belül, majd szépen belsőzi a kapu bal oldalába. Ismét egy második hullámba tett labdával nem tudunk mit kezdeni. 0-3

 

73. perc. Hannibal Mejbri első találatát jegyzi. Úgy védekeztek ellene a Brighton védők, mint ahogy a Hazaiak Pedro góljánál. Szép lövés!! 1-3

 

87. perc. Védő elvétve van már csak a csapatban a cserék után, de cserébe van 6 támadó. Fernandes pedig valamiféle belső védő-tizes hibrid pozíciót vesz fel.

 

93. perc Fati kerül 100%-os ziccerbe, de Onana érzi az irányt és kivédi a lövést. Nézi vajon ezt Xavi?

 

96. per. A cserék sajnos nem ültek, és nem érkezet lendület a csapatba. Újabb vereség a bajnokságban, ezúttal otthon.

 

Egy újabb forduló lement pont szerzés nélkül. Mindazonáltal kissé az az ember érzése - az enyém legalább is mindenképp - hogy a Spurs és az Arsenal után úgy szenved újfent egy eredmény alapján tükörsima vereséget a csapat, hogy mind érzésre, mind a statisztikák alapján inkább az X lenne a reális eredmény. Az ág is húzza a csapatot, elég ha a milimétereken elvett gólokra, meg nem adott büntetőkre és kapufákra gondolunk. Vajon hova fog kifutni ez a projekt…?

 

Premier League, 5. forduló
Manchester United 1-3 Brighton
Old Trafford

 

Vezette: Jarred Gillett

United: Onana - Dalot, Lindelöf, Martinez (Wan-Bissakka 84) , Reguilon (Garnacho 84) - Casemiro (Mejbri 64.), Mctominay (Pellsitri 84) -  Fernandes, Eriksen, Rashford -Hojlund (Martial 64.)
Nem használt cserék: Bayindir, Gore, Maguire, Evans,

 

Brighton: Lamptey (Millner 77.), van Hacke, Dunk, Veltman - Gross, Dahoud (Gilmour 77.)- Adingra (Ferguson 84), Lallana (Fati 64.), Mitoma - Welbeck (Joao Pedro 64.)
Nem használt cserék: Verbruggen, Igor, Webster, Babeba

 

Gólszerző: Welbeck (20.), Gross (53.), Pedro (71.), Hannibal (73.)

 

Sárga lap: Lamptey, van Hecke, Fernandes, Mejbri

 

Kitartást szurkoló társak! Szép estét!


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!