Csapathírek a Bayern meccs előtt

Erik ten Hag friss információkkal szolgált a Manchester United sérültjeinek helyzetéről a Bayern München elleni nyitó csoportmérkőzést megelőzően.


Az Allianz Arenaban tartott sajtótájékoztatóján a menedzsert arról kérdezték, hogy milyen problémákat jelent az számukra, hogy az A-csoport kiemeltje elleni nehéznek ígérkező csatát számos kulcsembere nélkül lesz kénytelen megvívni.

 

Aaron Wan-Bissaka és védőtársa, Harry Maguire is felkerült a hiányzók listájára a Brighton & Hove Albion elleni meccs óta, így mindketten hiányoztak a ma délután nyilvánosságra hozott 21 fős müncheni utazó keretből.

 

Raphael Varane és Mason Mount kedden reggel újra edzésbe állt Carringtonban, de az edzői stáb döntésének értelmében nem kockáztatják meg a Bajorországba való elutazásukat, míg Kobbie Mainoo és Sofyan Amrabat bár a társaktól külön, de ma már egyéni edzésmunkát végezhettek.

 

"Voltak panaszai, de majd meg kell látnunk, hogy mennyire súlyos dolgokról van szó. Szóval az edzést be tudta fejezni, de ahhoz nem volt elég jól, hogy elutazhasson" - kezdte Ten Hag Maguire hiányzása kapcsán.

 

Amikor arról kérdezték, hogy aggasztja-e a sérültek listája, a holland szakember így felelt:

"Igen, természetesen, ez aggodalomra ad okot. De erre már korábban is készültünk, ezért úgy állítottuk össze a keretünket, hogy ezzel meg tudjon birkózni. A keret pedig képes erre."

 

 

A menedzser bár azt a véleményét továbbra is tartja, hogy a klub kispadjára történt leülése óta még nem igazán tudta a legerősebb kezdőcsapatát pályára küldeni, azt elfogadja, hogy ez egy olyan dolog, amellyel együtt kell élnie.

 

"Egy dolog igaz az előző szezon kezdete óta, mégpedig, hogy véleményem szerint soha nem tudtam a legjobb kezdőcsapatomat kiállítani" - tette hozzá.

 

"Ezzel meg kell tudni birkózni és a mostani időszakot leszámítva az eredményeket is tudtuk hozni."

 

"Ilyen a futball. Hasonlót már tapasztaltam a múltban is, de innen mindig csak felfele vezetett az út. Tudni kell kezelni és én szeretem azt, hogy ilyen helyzeteket kell megoldanom. A folyamatra kell koncentrálni."

 

"Az orvosoknak kell a sérülések jelentette problémákkal foglalkozniuk. A top futballban mindig előfordulnak sérülések, mert minden pillanatban pengeélen táncolunk."

 

"Persze, végzünk elemzéseket, hogy ezek a dolgok miért történnek, de együtt kell élnünk a tényekkel. Számomra mindig minden azokról a játékosokról szól, akik bevethetőek és hogy miként tudom őket a lehető legjobb összeállításban pályára küldeni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!