Ten Hag reakciója a Bayern elleni vereségre

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag kijelentette, csapatának kell lennie "saját szerencséjük kovácsának", miután a Bajnokok Ligája A-csoportjának nyitómérkőzésén vereséget szenvedtek a Bayern München ellen az Allianz Arenaban.


A bekapott gólok

"Nem mondanám, hogy erről van szó [túl könnyen bekapott gólok]. Most egy olyan időszakot élünk, amikor sok minden van ellenünk, de magunknak kell lenni a saját szerencsénk kovácsának. Amikor képtelenek vagyunk erre, amikor nem tudunk kiegyensúlyozottak lenni a szabályok és a játékunk alapértékeinek betartásában, akkor gólokat fogunk kapni. De azt is el kell mondani, hogy az elmúlt három mérkőzésen három kiváló csapat ellen játszottunk [Arsenal, Brighton & Hove Albion és most a Bayern]."

 

Talpra állás

"Minden meccs fontos, illetve hatalmas jelentőséggel bír és ahogy említettem, meg kell csinálnunk a saját szerencsénket. Senki nem fog segíteni, az első 25 percben látottak alapján pedig gólt kellett volna szereznünk, de ha ez nem sikerül, akkor is meccsben kell maradnunk és nem szabad az ellenfelünknek olyan gólokat szerezni, mint tettük. Ez nem csak egy hibáról [Andre Onanaéról] szól, mert már előtte is túl könnyedén jutott lövési lehetőséghez a játékos [Leroy Sané]. Az ilyen pillanatokban kiegyensúlyozottnak kell maradni és akkor fogsz tudni meccseket nyerni."

 

Kemény sorozat

"Nagyon magas színvonal szemtanúi lehettünk. Az Arsenal, a Brighton és a Bayern ellen is. Mindegyik top és legmagasabb szintű csapat, akik ellen bár fej-fej melletti küzdelmet vívtunk, ők nyertek. És igen, ahhoz, hogy ők így nyerjenek, szükségük volt a szerencséjükre. Ezt pedig abszolút elszántsággal lehet csak megtenni. Ha ez meglesz, akkor nekünk is meg lesz a szerencsénk. Ezt csak úgy nem lehet megkapni, mert senki semmit se fog nyerni neked a futballban."

 

 

Hibák előfordulnak

"A futball egészében mindig történni fognak hibák és ez is [Onana esete] is az volt. Szóval mi nem akarunk ebből nagyobb ügyet csinálni. Ez nem csak Andreról szólt, emellett pedig a második félidőben hatalmas védéseket mutatott be, amelyek mutatják a képességeit, ő pedig talpra fog állni ebből és nagyon fontos játékosunk."

 

A fejlődésért szenvedni kell

"Ez pontosan az, amire gondolok. Bizonyos szituációkban áldozatot kell hozni, szenvedni kell és mindent megtenni ahhoz, hogy megállítsd ezt a helyzetet. És csak akkor fogunk meccseket nyerni, ha ezeket megtesszük. Mint mondták, csalódott vagyok, mert mérkőzésben kellett volna maradnunk. Ha három gólt szerzel a Bayern ellen, akkor legalább egy pontot haza kellene vinned."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!