Ten Hag: Nagy intenzitást várunk

Erik ten Hag szerint a Manchester Unitednek nehéz mérkőzésre kell készülnie ma este a Turf Mooron, amikor a Vörös Ördögök a Burnley-hez látogatnak a Premier League-ben.


A hazaiak Vincent Kompany vezetésével megnyerték a Championshipet az előző szezonban, és a legutóbbi találkozójukon megszerezték az új idény első pontját, 1-1-es döntetlent értek el a Nottingham Forest otthonában.

 

A Vörös Ördögöknek négy napon belül ez lesz a második idegenbeli kirándulásuk, Ten Hag csapata szerdán a Bayern München ellen szenvedett szűk, 4-3-as vereséget, és a menedzser szeretné, ha játékosai következetesebbek lennének, és magas szintű teljesítményt nyújtanának.

 

A mérkőzés előtt Erik a klubmédiának nyilatkozott, és kifejtette, hogy a Burnley játékmódja miatt a Unitednek kemény mérkőzésre kell készülnie a Turf Moor-on.

 

Erik, te is tagja voltál annak a küldöttségnek, amely csütörtökön kilátogatott a Manchester Platzra. Milyen volt az élmény, és milyen érzés volt az ottani szurkolókkal együtt tölteni egy kis időt?

"Először is, erős érzelmeket váltott ki belőlem. Úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas, történelmi jelentőségű alkalom a Manchester United számára, ami megkoronázza a klubot. Az, ami ott történt, egy ilyen viszontagság, és ahogyan megbirkóztak vele. Azt hiszem, az az időszak megmutatta, hogy ez milyen szomorú esemény is volt. És amit érzel abban a pillanatban, amikor ott vagy, és arra gondolsz, hogy mi történt utána, hogy 10 évvel később visszatértek, és európai kupagyőzelmet ünnepelhettek. És azt hiszem, hogy ez a Manchester United mércéje. Ami nagyrészt azon alapul, ami ott történt, 1958-ban."

 

Igen, nagyon érzelmes utazás volt. Most pedig itthon vagy, és a Burnley elleni meccsre kell koncentrálnod. Hogy áll a csapat? A sajtótájékoztatón említetted, hogy van néhány játékos, akik még edzenek, mielőtt kiderülne, hogy bevethetők leszek-e...

"Igen, lesz egy utolsó edzésünk. Tehát a két meccs közötti rövid időszakban vagyunk. Így az edzésen kell kiderítenünk, hogy mennyire fittek a játékosok. Persze vannak információink, de mindig az edzésen kell megnéznünk, hogy mennyire fittek, és utána választjuk ki a csapatot."

 

A szerdai meccs után azt mondtad, azt szeretnéd, ha a játékosaid jobban végeznék a munkájukat. Milyen reakciót vársz egyénileg és kollektíven?

"Nem egy meccsről van szó. Minden meccsen megmutatjuk, hogy nagyon jó futballt tudunk játszani, a legmagasabb szinten, mert a legjobb ellenfelek ellen játszunk. De azt is, hogy bizonyos pillanatokban hibákat követünk el, és meccseket veszítünk, és a csúcsfutball a pillanatokról szól. Tehát el kell kerülnünk a hibákat, mert különben nagyon nehéz lesz megnyerni a nagy meccseket."

 

Mit szóltál Sergio Reguilon beilleszkedéséhez? A szurkolók eddig nagyon pozitívan nyilatkoztak a bemutatkozásáról.

"Nagyon elégedettek vagyunk vele, nem könnyű egy olyan csapatba érkezni, amelyet nem ismersz. És kevesebb volt a felkészülési ideje is. Természetesen tapasztalt. Nagyon jó alapokkal rendelkezik, de attól még ismernie kell a rendszerünket, és eddig edzésen, vagy a felkészülési időszakban nem volt annyi időnk, hogy megtanítsuk neki, mint egy előszezonban. De rögtön be kellett szállnia, és jól csinálta."

 

 

Rasmus Hojlund több hasonló gólt is szerzett, az egyiket a Brighton ellen érvénytelenítették, majd a Bayern ellen már érvényes volt. Örülsz, hogy látod őt a mezőnyben ilyen dolgokat ?

"Nem hiszem, hogy ezek hasonló gólok voltak. Az első egy beadás után született, a második pedig egy középen keresztülvitt támadásból jött. Tudjuk, hogy képes gólokat lőni, szóval boldogok vagyunk. Most elkezdte, és ahogy már korábban is mondtam, bízom benne, hogy további gólokat fog lőni."

 

A Burnley a múlt héten megszerezte első pontját a szezonban, hogyan értékeled a stílusát? Mert ez egy nagyon más, egy teljesen más Burnley, mint amikor legutóbb játszottunk ellenük a Premier League-ben...

"Hallottam, de ez a menedzser stílusa és filozófiája. És tényleg az ő kézjegyét láthatod a meccseken. Szóval nagyon várjuk, és mint minden meccs, ez is nehéz lesz. Nagy intenzitású meccs lesz, és nekünk készen kell állnunk rá."

 

Vincent Kompany még menedzseri pályafutásának kezdeti szakaszában van. Mennyire nyűgözött le a fejlődése? Természetesen már az előző szezonban is találkoztál vele...

"Igen, de az Ajaxban töltött időszakomban is. Tulajdonképpen minden évben játszottunk ellene egy barátságos meccset, szóval elég jól ismerjük egymást. Lenyűgöző, amit a Burnley-vel tett, és hogy feljutott a Championshipből. De nem csak az, hogy feljutott - ami már önmagában is hatalmas teljesítmény - hanem az is, ahogyan ezt tette. Igazán lenyűgöző, és nagyon örülök neki és a Burnley-nek is, hogy újra a Premier League-ben vannak."

 

Ez lesz az első látogatásod a Turf Moor-on? Voltál már ott valaha?

"Nem, még soha nem voltam."

 

Ez az egyik legrégebbi stadion a bajnokságban, és az esti mérkőzésen is nagyszerű lesz a hangulat...

"Nagyszerű lesz."

 

Igen, gyorsan el kellene csendesíteni a közönségüket...

"De mint minden meccsen, itt is magunkkal kell foglalkoznunk. Felelősséget kell vállalnunk, és a megfelelő szellemiséget és persze a megfelelő játéktervet kell követnünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!