Manchester United 3-0 Crystal Palace

Szinte tökéletesen lehozta ezt a mérkőzést a csapat, nem csupán továbbjutás miatt, hanem pihentek, akiknek kellett, játszottak, akiknek kellett.


Nem volt egyszerű dolga Erik ten Hagnak, hiszen Reguilon sem léphetett ma pályára, így Amrabatot tette a védelem bal szélére a holland. Jó hír, hogy felépült Maguire, Mount, azonban az talán meglepő volt, hogy a Ligakupát is Onanának adta a menedzser.

 

Óriási fölényben kezdték a találkozót a Vörös Ördögök, 6-7 percig a vendégek ki sem tudtak jönni térfelükről, bár komoly helyzetig nem jutottak el Martialék.

 

A 8. percben egy kontra végén Schlupp lőtt kapu elé, Maguire mentett hatalmasat a kapu torkából. Nem lett volna jó, ha ezen a meccsen is hamar hátrányba került volna a United.

 

Szomorú közjáték zajlott a pályán, egy kirúgásnál megsérült a korábbi manchesteri kapus, Dean Henderson, akit a másik ex-manchesteri, Sam Johnstone váltott.

 

A 21. perc meghozta a vezetést a hazai alakulatnak. Mount ívelt át Pellistrihez, a fiatal a felfutó Dalot elé passzolt, aki tolt egyet a labdán majd középre lőtt, érkezett Garnacho és 7 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-0 a Unitednek!

 

Három perc múlva Amrabat sokadik hosszú labdája talált meg csapattársat, ezúttal Dalot szelídítette meg a játékszert, majd kapura lőtt, Johnstone hárított.

 

A 26. percben Mount a 16-osról kiváló passzal hozta gólhelyzetbe Pellistrit, aki sajnos sokat várt, így a védelem blokkolni tudott. A szöglet remekül szállt be, amire érkezett Casemiro és a kapuba fejelt 10 méterről. A brazil már negyedik gólját szerezte ebben a szezonban.

 

Amrabat hosszú átadásai óriási pozitívumot jelentettek a játékunknak, végre volt valaki, aki képes volt ezekre a keresztlabdákra.

 

Magabiztosan játszott a hazai alakulat, fölénye semmit sem csökkent a félidő előrehaladtával, bár sokszor az utolsó passzok pontatlanra sikerültek, így elmaradtak a komoly lehetőségek. 

 

Megérdemelt, két gólos előnnyel mehettek Mounték az öltözőbe egy olyan 45 perc után, mely során felszabadultnak tűntek a játékosok.

 

Fordulás után kiegyenlítettebb játékot láthattunk, feljebb tudott lépni a Palace, jóval többet birtokolta a labdát, mint a szünet előtt bármikor, bár csak szögletekig jutottak el.

 

Az 55. percig kellett várni az újabb gólig, Casemiró ívelt át a hosszúra, ahol Martial érkezett és közelről fellőtte a labdát a hosszú felsőbe, 3-0.

 

A 69. perc hozta meg az első lövést a Sasok részéről, Mateta kapott labdát, amit ellőtt, Onana remekül védett lábbal.

 

A 71. percben jobbról érkező szögletet fejelt kapura Evans, Johnstone nagyot védett, maradt a 3-0.

 

Az utolsó 10 percbe lépve Pellistri, majd Dalot próbálkozásait blokkolták a vendég védők.

 

A 85. perc nagy helyzetet hozott a Palace számára, Mateta lépett ki a védők között, nem volt les, 10 méterről lőtt, Onana védett, a kipattanót Ozoh  lőtte el, de nem talált kaput.

 

Manchesteri szöglet szállt a kapu elé, védők kifejelték épp Lindelöf elé, aki 19 méterről igen kemény bombát eresztett meg, Johnstone öklözni tudta, a kipattanót végül Garnacho kapta meg, aki jó kísérlettel veszélyeztetett, de Johnstone ezúttal is a heléyn állt és védett.

 

Mondhatni tökéletes mérkőzésen van túl a csapat, többen kaptak játéklehetőséget, akiknek szükségük volt, felszabadultan játszott a gárda és ami még fontosabb, eredményesen fociztak a manchesteriek, hátul pedig nem kaptak gólt.

 

 

Angol Ligakupa
Manchester United 3-0 Crystal Palace
Old Trafford

 

Vezette: M. Salisbury

 

United: Onana - Dalot, Maguire, Varane(Evans 60.), Amrabat(Gore 61.) - Casemiro - Pellistri, Mount(Lindelöf 46.), Hannibal(Van de Beek 70.), Garnacho - Martial(Hojlund 75.)
Nem használt cserék: Bayindir, Heaton, Fernandes, Rashford

 

Palace: Henderson(Johnstone 19.) - Clyne, Holding, Richards, Mitchell - Doucoure(Hughes 60.), Riedewald(Ozoh 80.) - Ayew, Schlupp(Eze 60.), Rak-Sakyi(Guehi 46.) - Mateta
Nem használt cserék: Ward, Ola-Adebomi, Ebiowei, Andersen

 

Gólszerző: Garnacho 21', Casemiro 27', Martial 55'

 

Sárga lap: Hannibal illetve Holding

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!