Beharangozó: Manchester United - Crystal Palace

A hét közben a Ligakupán 3-0-ra legyőzött Sasok szombaton a Premier League-ben is meglátogatják a Vörös Ördögöket Manchesterben.


A két csapat 26-án kedden már farkasszemet nézett egymással az Old Traffordon, az előzetes várakozásokhoz képest pedig a felforgatott United meglepően magabiztos győzelmet aratott Roy Hodgson csapata ellen. Szombaton pedig a bajnokságban is egymásnak feszülnek a felek, ezúttal viszont nem a továbbjutás, hanem a 3 pont sorsa a tét.

 

A Palace a 10. helyen áll, 1 ponttal a rekordbajnok mögött és, bár még messze a szezon vége az bátran kijelenthető, hogy 1 pont megszerzése kevés lesz Ten Hag fiainak, ha tapadni akarnak az élmezőnyre, ráadásul a 3 mérkőzéses vereségsorozatot is még feledtetni kell a szurkolókkal, amihez egy keddihez hasonló eredmény meg is felelne nagyjából minden United szimpatizánsnak a világon. 

 

A Sasok legutóbb 2020 szeptemberében tudtak pontot, vagyis pontokat rabolni az Álmok Színházából egy 1-3-as győzelemnek köszönhetően, de az elmúlt 5 bajnoki találkozójuk is mondhatjuk, hogy kiegyenlített volt, mert mindkét csapatnak 2-2 győzelme van 1 döntetlen mellett. Ráadásul arra számítani kell, hogy nem a keddi kezdőt fogja Hodgson pályára küldeni, ahogy várhatóan a Vörös Ördögök holland menedzsere sem, így nagy eséllyel kicsit másabb képet festő mérkőzést fogunk látni szombat délután.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Antony (inaktív), Diallo (térdsérülés), Mainoo (bokasérülés), Malacia (izomsérülés), Sancho (büntetés), Shaw (izomsérülés), Wan-Bissaka (sérülés), Martinez (lábsérülés), Raguilon (betegség)

 

Palace: Edouard (combsérülés), Ferguson (combsérülés), Henderson (combsérülés), Lerma (combsérülés), Matheus Franca (sérülés), Olisa (combsérülés), Tomkins (vádlisérülés), Ahamada (bokasérülés)

 

 

Érdekességek: 

 

A legutóbbi, Old Traffordon lejátszott bajnokit a Palace ellen megnyerte a United 2-1-re, azonban 2018 márciusa óta a Vörös Ördögök nem tudtak otthon két egymás utána Premier League találkozót megnyerni a Sasok ellen.

 

Roy Hodgson a legutóbbi 4, Old Traffordon lejátszott Premier League találkozóján veretlen a Manchester United ellen (2 győzelem, 2 döntetlen), azonban első hét mérkőzésének mindegyikét elveszítette. Korábban egyetlen menedzser sem tudott veretlen maradni 5 egymást követő bajnokin a United ellen.

 

Erik ten Hag csapata legutóbbi hazai Premier League találkozóján vereséget szenvedett a Brighton ellen 1-3-ra, viszont 2021 októbere és novembere óta nem buktak el két egymást követő hazai bajnokit. Akkor Ole Gunnar Solskjaer irányításával vereséget szenvedtek a Liverpool és a Manchester City ellen.

 

A Fulham elleni 0-0-s döntetlen során a Sasok játékosa, Eberechi Eze 7 helyzetből 6-ban is benne volt. Az angol középpályás 3-szoar maga próbálkozott a gólszerzéssel, 3 esetben pedig helyzet kialakításában működött közre. Ebben a szezonban pedig ő rendelkezik a legtöbb lövés-gólhelyzet kialakításával a Premier League-ben, 26 lövéssel és 16 kialakított helyzettel.

 

Bruno Fernandes Burnley elleni győztes találata a 80. gól volt a Premier League-ben, amiben a portugál közreműködött (46 gól, 34 gólpassz). Ez pedig a 4. legjobb mutató, mióta Fernandes bemutatkozott az angol első osztályban.

 

 

A két csapat egymás elleni Premier League mérlege:

 

Lejátszott mérkőzések: 28 - 19 United győzelem 6 döntetlen, 3 palace siker

Gólok: United 48, Palace 16

Megítélt büntetők: United 5, Palace 1

Értékesített büntetők: United 4, Palace 1

Kapott gól nélküli találkozók: United 17, Palace 5

Sárga lapok: United 42, Palace 45

Piros lapok: United 2, Palace 2

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: V, GY, V, V, GY

 

Palace: V, D, GY, V, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Palace 2-1 (2023.02.04.)

United - Palace 1-0 (2021.12.05.)

United - Palace 1-3 (2020.09.19.)

United - Palace 1-2 (2019.08.24.)

United - Palace 0-0 (2018.11.24.)

 

 

A két csapat legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 2 gól, Casemiro 1 gól, Eriksen 1 gól, Hannibal 1 gól, Rashford 1 gól, Varane 1 gól

 

Palace: Edouard 4 gól, Andersen 1 gól, Eze 1 gól

 

 

Premier League, 7. forduló

Manchester United - Crystal Palace

Old Trafford, 2023.09.30. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Chris Cavanagh

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok: 

 

United: Onana - Dalot - Varane - Lindelöf - Amrabat - Mount - Casemiro - Garnacho - Fernandes - Rashford - Hojlund

 

Palace: Johnstone - Ward - Andersen - Guehi - Mitchell - Doucoure - Hughes - Ayew - Eze - Schlupp - Mateta

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Crystal Palace

Premier League, 7. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!