Evans a Ten Haggal való korai egyeztetéseiről

Jonny Evans elárulta, hogy Erik ten Hag a Manchester Unitedhez való visszatéréséről kérdezte a védőt az előző szezonban, bár ő ezt akkor csak egy pimasz megjegyzésnek vélte.


Korábbi akadémistánk először a King Power Stadionban aratott 1-0-s győzelmünk alkalmával került szembe a Vörös Ördögök menedzserével, amikor Jadon Sancho góljával megszereztük a három pontot még 2022. szeptemberében.

 

A szokásos, kiváló teljesítménye után a menedzser lecsapott a tapasztalt középhátvédre, aki 2015-ben hagyta el a klubot.

 

Miután a nyáron újra aláírt a Vörös Ördögökhöz, Evans nemrégiben a Burnley elleni 1-0-s győzelem alkalmával szerepelt, majd a Crystal Palace elleni Ligakupa-diadalon a kispadról szállt be, és jó opció a menedzser számára a védelem közepén, különösen, hogy Lisandro Martinez egy időre kiesett.

 

A 35 éves játékos a Galatasaray elleni mérkőzés hivatalos meccsnapi programfüzetének adott exkluzív interjújában nem tudta leplezni izgatottságát és lelkesedését, hogy ismét gyermekkori klubját képviselheti.

 

"Nagyon jól érzem magam, azt kell mondanom” - vallotta be. "Azt hiszem, attól a naptól kezdve, amikor először visszatértem az edzésekre, a kezdetektől fogva olyan volt, mintha csak alkalmi szerepkörben lettem volna itt, csak azért, hogy megpróbáljak fitt maradni. A klub segített nekem. De aztán elkezdtem újra otthon érezni magam, és sikerült néhány meccsen is játszanom. Néhány meccsel többön, mint amire számítottam."

 

Jonny visszaemlékezett arra, hogy Ten Haggal a Rókák elleni összecsapás után gyorsan váltott néhány szót, és hálával tartozik a menedzsernek, amiért visszahozta őt a csapatba.

 

"Tulajdonképpen visszagondolok arra, amikor az előző szezonban játszottunk" - árulta el. "Elég korai szakaszában játszottunk az előző szezonnak, a United 1-0-ra nyert Leicesterben, és azt hiszem, jó meccsem volt aznap este."

 

"Egy kicsit tréfásan megjegyezte nekem, hogy ’van kedved visszajönni?’". Erre én: "Igen, igen, persze, semmi gond."

"És vicces, hogy alakultak a dolgok. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is azt gondolta volna, hogy ez ténylegesen megtörténik."

 

"De azt hiszem, talán azt gondolta, hogy az én tapasztalatommal, a klubbal kapcsolatos korábbi tapasztalataimmal, és az itt kialakított kapcsolataimmal nem jelentene problémát a pályafutásom ezen szakaszában idejönnöm és beilleszkednem. A klub részének érzem magam, és képes vagyok valamit pluszt nyújtani."

 

 

"Tisztában vagyok a szerepemmel, megismerem a többi középhátvédet, és másképp támogatom a csapatot, mint ahogyan azt talán megszoktam, de készen kell állnom, amikor csak tudok, hogy próbáljam segíteni a csapatot és a klubot, hogy előrébb jusson." - tette hozzá.

 

A középhátvéd már 200-szor lépett pályára a Vörös Ördögöknél, ezt a Burnley ellen érte el, amikor asszisztált Bruno Fernandes győztes találatához.

 

"Nem vagyok az a fajta, aki abban a pillanatban mérföldköveket nézeget, de azt hiszem, ezzel sokan így vannak. Viszont amikor visszatekintek a dolgokra, mindig is arra gondoltam, hogy jó lett volna elérni a 200-at" - vallotta be.

 

"De a 198, az sem volt olyan rossz. Ez olyasmi volt, amire mindig is azt mondtam, hogy büszke vagyok rá. Még 10 meccset játszani a Manchester Unitedben, egy meccset a Manchester Unitedben, az amúgy is egy álom lett volna már fiatal koromtól kezdve. Szóval büszke vagyok, és nagyon szerencsés, hogy megkaptam a második esélyt, hogy itt játszhassak és képviselhessem ezt a klubot."

 

Amikor megkérdeztük Jonnyt, érzi-e a szurkolók szeretetét, akik a nevét skandálják, nem is lehetett volna egyértelműbb a válasza.

 

Az az érzésünk, hogy szeretné viszonozni a tiszteletet és a csodálatot, amit a szurkolóink mindig is éreztek iránta, még akkor is, amikor máshol, a West Bromnál és a Leicesternél szerepelt. Újra hazatérni, ez a célja.

 

"Érzem" - hangsúlyozta. "A szurkolók mindig elképesztőek voltak velem, és azt hiszem, ha az akadémiánk játékosa voltál, ezt mindig megkapod. Az évek során néhányan azt mondták, hogy a szurkolók néha a helyi srácokat természetesnek veszik, mert mindig a nagy sztárokat szeretik, akik aktuálisan jönnek. És ez részben igaz is."

 

"De ha a saját akadémiáról kerülsz ki, akkor a szurkolók határozottan szeretnek és támogatnak téged. Mindig is éreztem ezt, még akkor is, amikor elhagytam a klubot, az a sok ember, aki odajött hozzám beszélgetni, és azt mondta: 'Ó, bárcsak ne mentél volna el', és 'bárcsak még mindig a klubnál lennél.'"

 

"Az, hogy az emberek odajöttek és ezt mondták, mindig sokat jelentett nekem, mert nem lett volna kötelező ezt mondaniuk. Most, hogy visszatértem, mindig eszembe jutnak azok az emberek, akik ezt mondták az évek során. Most visszatértem, és remélhetőleg meg tudom hálálni nagylelkűségüket és a jókívánságaikat, amiket az évek során felém árasztottak."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!