Mount: Nagyon jól indult a manchesteri kalandom

Mason Mount úgy gondolja, hogy "nagyon jól kezdődött" Manchester Unitedes karriere, annak ellenére, hogy a klub pocsék formában van az utóbbi időben.


Mount szerződéses vitába keveredett nevelőklubjával, a Chelsea-vel, amely folyományaként a nyáron 60 millió font ellenében a Vörös Ördögökhöz igazolt.

 

Azonban az angol válogatott középpályás számára nem igazán sikerült álomszerűre a kezdés új állomáshelyén, ugyanis formáját is illették kritikák, emellett pedig egy sérülés miatt csak négyszer lehetett kezdő a Premier League-ben.

 

A bajnokságban eddig még nem tudott góllal vagy gólpasszal hozzájárulni csapata teljesítményéhez, a Ligakupában azonban már jegyzett egy asszisztot a Crystal Palace 3-0-s legyőzése alkalmával.

 

Mindazonáltal Mount úgy véli, hogy nagyon jól indult pályafutása az Old Traffordon.

 

"Nagyon jól kezdődött. Úgy értem, hogy sikerült beilleszkednem a csapatba és megértenem azt, hogy a menedzser milyen játékot vár el" - kezdte.

 

"Még a körülöttem szereplők megismerésének folyamatában járok és hogy megtudjam, miként játszanak. Időbe telik, amíg ez megtörténik és lendületbe tudok jönni."

 

"Szeretnék javítani a teljesítményeimen, de szerintem ez idővel sikerülni is fog."

 

"Azt gondolom, hogy csapatként is meg fogunk érkezni oda, ahova szeretnénk, folyamatosan ezért dolgozunk."

 

Mount a klubnál ikonikusan számító 7-es mezt kapta meg átigazolásakor. Ezzel olyan legendás manchesteri játékosok nyomába eredhet, mint David Beckham, Cristiano Ronaldo vagy Eric Cantona.

 

 

A közelmúltban azonban sokaknak túl nagy terhet jelentett ez az örökség és olyan nagynevű játékosoknak is beletört a bicskájuk 7-es mezben manchesteri kalandjukba, mint Alexis Sanchez, Angel Di Maria vagy Memphis Depay.

 

"Természetesen tisztában vagyok a 7-es mez viselésével járó teherrel" - tette hozzá Mount.

 

"Gyerekként nagy rajongója voltam az olyan játékosoknak, mint például Beckham, így tudom, mit tett le az asztalra ennél a klubnál."

 

"Az egyértelmű, hogy ez a mez egy nyomást jelent, de ez olyan dolog, ami a kedvemre való."

 

"Szeretnék jól teljesíteni benne. Ez egy hatalmas klub, ikonikus mezszáma, ez pedig rengeteget jelent számomra."


talkSPORT

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!